Důchodové záležitosti vyřídí občané Sedlčanska už jen v Příbrami

20.05.2015 10:45

S postupem času, kdy se významně změnilo vyřizování důchodových záležitostí občanů, může jedině sídlo Okresní správy sociálního zabezpečení Příbram poskytnout občanům sedlčanského regionu plnohodnotné služby. To je důvodem ukončení poradenské činnosti z oblasti důchodů v prostorách Městského úřadu Sedlčany.

Důchodové záležitosti vyřídí občané Sedlčanska už jen v Příbrami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodkyně, ilustrační foto

Posledním dnem, kdy občané sedlčanského regionu budou moci využít služeb OSSZ Příbram v kanceláři Městského úřadu Sedlčany, bude středa 3. června 2015. Vedení OSSZ Příbram o tom v březnu letošního roku informovalo představitele města Sedlčany a veřejnost.

Poradenská kancelář OSSZ Příbram v Sedlčanech měla od prvopočátku svůj úřední den pouze jedenkrát v měsíci a v posledních letech již poskytovala pouze obecné důchodové poradentství bez jakékoliv možnosti ušetřit klientovi nutnou cestu na OSSZ Příbram. Obecné informace k důchodům lze však poskytnout i telefonicky, ale vyřídit konkrétní důchodovou záležitost jako je např. sepsání žádosti o důchod může klient z regionu jen na OSSZ Příbram.

Od konce března mají nejen občané sedlčanského regionu možnost sjednat si termín konzultace online prostřednictvím webových stránek ČSSZ na adrese: http://objednani.cssz.cz/. Možnost navštívit OSSZ bez předchozího objednání je pochopitelně zachována.

Kancelář OSSZ Příbram v Sedlčanech fungovala více než 25 let a zřizovala se v době, kdy k vyřízení důchodových záležitostí stačil úředníkům jen psací stroj a zákon v papírové podobě, protože agenda týkající se důchodů bývala mnohem jednodušší a bez zásadních vazeb na další systémy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…