Dvacet středních škol letos dostane amerického asistenta

05.09.2016 15:48

Dvacet amerických asistentů, kteří z USA přijíždí v rámci mezivládního Fulbrightova stipendijního programu, obohatí výuku angličtiny na vybraných středních školách po celé republice. Letošní rok je výjimečný v tom, že se oproti minulým letům díky zvýšenému příspěvku Ministerstva školství počet asistentů zdvojnásobil. V příštím roce by měl počet stipendistů dosáhnout dokonce počtu třiceti.

Dvacet středních škol letos dostane amerického asistenta
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Program dává přednost školám mimo Prahu. Asistenti tak už tradičně míří na pestré spektrum mimopražských středních škol. Rodilí mluvčí v rámci programu „Fulbright English Teaching Assistants“ neboli ETA tak ve školním roce 2016/17 budou pomáhat studentům a učitelům v Aši, Benešově, Boskovicích, Broumově, Českých Budějovicích, Frýdku-Místku, Hranicích, Jihlavě, Karlových Varech, Kralupech nad Vltavou, Kroměříži, Kutné Hoře, Náchodě, Nové Pace, Plzni, Prostějově, Trutnově, Velešíně, Vimperku a Zlíně.

„Jedná se o velmi populární a úspěšný program, o který je mezi školami obrovský zájem. Jsme rádi, že se Ministerstvo rozhodlo reagovat na poptávku zvýšením finanční podpory. Můžeme tak uspokojit více škol a přispět tak k potřebnému zlepšení jazykových kompetencí u výrazně vyššího počtu středoškoláků než dosud,“ dodává k rozšíření programu ředitelka Fulbrightovy komise Hana Ripková.

Program umožňuje českým středoškolským studentům a pedagogům zažít bezprostřední pracovní i osobní zkušenost s rodilým mluvčím z USA. Mladým Američanům poskytuje skvělou příležitost získat intenzivní zkušenost s běžným životem v České republice a naplňuje tak hlavní cíl Fulbrightova programu, tedy vzájemnou kulturní výměnu mezi Spojenými státy a Českou republikou.

Posláním Komise J. Williama Fulbrighta je podpora vzájemného porozumění mezi občany České republiky a USA prostřednictvím vzdělávacích, vědeckých a kulturních výměn. Komise za tím účelem spravuje česko-americký program vládních stipendií a poskytuje informační a poradenské služby pro zájemce o studium v USA. Bližší informace o Fulbrightově komisi naleznete na www.fulbright.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…