E.ON má 35 nových Octavií na zemní plyn, svým zákazníkům nabízí slevy na CNG vozy

06.11.2014 10:12

Společnost E.ON nabízí svým zákazníkům významné slevy při nákupu automobilu na CNG. Nabídka platí pro nové i ojeté vozy z kategorie osobních i užitkových. E.ON také od podzimu provozuje vlastní flotilu 35 vozidel Škoda Octavia G-Tec na zemní plyn, o které je mezi příznivci tohoto alternativního pohonu nebývalý zájem.

E.ON má 35 nových Octavií na zemní plyn, svým zákazníkům nabízí slevy na CNG vozy
Foto: E.ON
Popisek: E.ON

V České republice jezdí k dnešnímu dni přes 8 000 vozidel poháněných stlačeným zemním plynem a na konci roku jich bude podle odhadů pravděpodobně více než 8500. Popularitě tohoto alternativního pohonu v letošním roce napomáhá rychlý růst počtu čerpacích stanic, kterých bude koncem roku kolem 80.

Důležitou roli hraje také uvedení vozu Škoda Octavia G-Tec ve verzi na zemní plyn. O tento model vozu je podle odborníků velký zájem. Sama Škoda očekává, že do konce roku prodá více než 1 000 Octavií na zemní plyn.

Mezi firmy, které svou firemní flotilu rozšířily o tento model, se zařadila také energetická společnost E.ON. Ta pořídila letos na podzim pro své účely celkem 35 vozidel Škoda Octavia Combi G-Tec. Celkem už firma provozuje více jak 100 vozů na zemní plyn. „Nákup další flotily vozů na CNG je součástí naší dlouhodobé strategie. Směřujeme k využívání alternativních pohonů a ke komplexní ochraně životního prostředí. Ve srovnání s benzínovými motory mají auta na CNG významně nižší emise a jejich provoz je o 30-50 % levnější,“ vysvětluje Jiří Lachout, odborník na CNG ze společnosti E.ON Energie.

Pro své zákazníky připravila společnost E.ON slevy na koupi nového či ojetého vozu na CNG, které nabízí ve spolupráci s několika partnery. „E.ON letos představil koncept až 36% slevy pro své zákazníky na pořízení osobních i užitkových vozů poháněných stlačeným zemním plynem. Tato nabídka je realizována ve spolupráci se společnostmi AUTO FUTURE s.r.o. a ZLINER s.r.o. Vztahuje se na vozidla značek Fiat a Iveco. Díky této slevě se pořizovací cena automobilů na CNG zásadním způsobem blíží kupním cenám aut na benzín či naftu,“ říká Jiří Lachout. Ke každému zakoupenému vozu navíc zákazník získá slevu až 0,5 Kč na kilogram CNG po dobu jednoho roku u plnicích stanic v síti E.ON a Next Energy. Více informací o slevách je možné nalézt na webových stránkách společnosti E.ON.

O společnosti E.ON Energie a.s.

Energetická společnost E.ON působí na českém trhu od roku 1998 a je významným dodavatelem energií českým zákazníkům. Aktuálně dodává elektřinu celkem 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobuje více než 220 000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

Jako významný dodavatel elektřiny a zemního plynu cítí energetická společnost E.ON velkou odpovědnost nejen za spolehlivé dodávky energie a kvalitní služby zákazníkům, ale také za životní prostředí kolem nás. Svým zákazníkům proto přináší řadu informací a služeb, které pomáhají šetřit přírodu a snižovat jejich spotřebu energií. Více informací o těchto aktivitách je možné najít na stránkách programu EkoBonus.cz na adrese www.ekobonus.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…