ERA předávala ocenění nejlepším českým fotografům

27.04.2023 9:26 | Tisková zpráva

Titul Osobnost české fotografie za rok 2022 získal reportér České tiskové kanceláře Roman Vondrouš, rodák z Pardubic. Udělila mu ho Asociace profesionálních fotografů, která tímto každoročním aktem oceňování chce zlepšovat společenskou prestiž fotografů. Cenu vítězi předával Milan Starý, marketingový manažer společnosti ERA, která již čtvrtým rokem akci podporuje.

ERA předávala ocenění nejlepším českým fotografům
Foto: ERA
Popisek: Roman Vondrouš, reportér ČTK, a Milan Starý, marketingový manažer společnosti ERA

Roman Vondrouš je od roku 2005 fotoreportérem České tiskové kanceláře, kde se věnuje agenturnímu zpravodajství, především z oblasti sportu. Fotografoval na OH v Pekingu, Vancouveru i v Soči. Jako pardubický rodák samozřejmě také často fotí Vekou pardubickou steeplechase, nejtěžší překážkový dostih starého kontinentu. „Roman Vondrouš je skvělý fotoreportér, jeho styl je charakteristický a nepřehlédnutelný," uvedla Veronika Souralová, ředitelka společnosti Czech Photo, která společně s fotografem a pedagogem Josefem Mouchou navrhla Vondrouše na ocenění.

Anketa

Jste rádi, že EU rozšiřuje emisní povolenky i na dopravu a bydlení?

1%
98%
hlasovalo: 28100 lidí

V soutěži o nejlepší novinářskou fotografii Czech Press Photo získal Vondrouš téměř 30 ocenění včetně hlavní ceny. V roce 2013 získal první cenu v kategorii Sport v prestižní fotografické soutěži World Press Photo.

Cenu za dlouhodobý přínos české fotografii porota udělila Daniele Mrázkové. „Patří dlouhodobě k nejvýznamnějším osobnostem české, respektive i československé fotografie," zdůvodnila nominací členka poroty, fotografka Dana Kyndrová.

V kategorii Fotografická publikace roku 2022 porota ocenila knihu Báry Prášilové Circles. Je výběrem z téměř patnácti let tvorby této autorky.

Nositelkou titulu Osobnost mladé české fotografie do 30 se stala Julie Hrnčířová, druhé místo připadlo Petře Bašňákové a třetí získal Hiep Duong Chi.

Mezi držitele ceny Osobnost fotografie za uplynulých 20 let patří jména jako Josef Koudelka, Vladimír Birgus, Jan Mlčoch, Anna Fárová, Jindřich Štreit, Dana Kyndrová, Pavel Dias, Jan Reich, Ivan Pinkava, Antonín Kratochvíl či Libuše Jarcovjáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…