ERÚ: U zákazníků, odebírajících plyn od Enwox Energy, nastupuje dodavatel poslední instance

29.08.2017 10:49

Na základě informací operátora trhu (OTE, a. s.) Energetický regulační úřad upozorňuje, že o d 1. září 2017 přestane obchodník s plynem, společnost Enwox Energy, s. r. o., dodávat plyn do 474 odběrných míst na distribučním území společnosti GasNet, s.r.o. (člen innogy, dříve RWE).

ERÚ: U zákazníků, odebírajících plyn od Enwox Energy, nastupuje dodavatel poslední instance
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

Dotčení zákazníci mohou do 8:00 hod. ráno dne 31. srpna 2017 uskutečnit rychlou změnu dodavatele. Ta předpokládá rychlý výběr nového dodavatele, který zákazníky na základě žádosti o rychlou změnu převede v řádu dní. Pokud této možnosti nevyužijí, zajistí jim pokračování dodávky plynu dodavatel poslední instance (DPI).

DPI je zákonným institutem, který automaticky chrání zákazníky na energetickém trhu v případě úpadku dodavatele. DPI, v tomto případě obchodník innogy Energie, s.r.o., bude bývalé zákazníky ENWOX ENERGY, s. r. o., neprodleně kontaktovat s podrobnými informacemi včetně ceny služeb dodávky plynu a dalších podmínek.

Zákazníci, kterým dodává plyn DPI, mají šest měsíců na to, aby uzavřeli smlouvu o dodávkách plynu s novým obchodníkem. ERÚ ale doporučuje se změnou neotálet kvůli vyšším cenám, které DPI může účtovat, a také kvůli hrozbě neoprávněného odběru, ke kterému dochází po překročení šestiměsíční lhůty.

V případě dodávek poslední instance pro zákazníky, odebírající plyn (na rozdíl od elektřiny), si dovolujeme upozornit na výjimku, danou energetickým zákonem. DPI nenastupuje u zákazníků, jejichž spotřeba za posledních 12 měsíců přesáhla 630 MWh. Tito si musí nového dodavatele zajistit bezodkladně sami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…