Egyptská elektrárna bude mít řídicí systém turbíny od české společnosti ZAT

07.03.2013 19:02

Jedna z významných elektráren v Egyptě Talkha 2x 210MW bude mít nový český řídicí a ochranný systém turbíny. Technici firmy ZAT zabodovali i přes náročnou světovou konkurenci, jež se o zakázku ucházela. Vyplatila se jim dlouholetá práce, kterou v elektrárně Talkha i na egyptském trhu v minulosti odvedli.

Egyptská elektrárna bude mít řídicí systém turbíny od české společnosti ZAT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sloupy vysokého napětí

 

Ucházet se o zakázky na modernizaci elektráren v Egyptě není v současných politicko-ekonomických podmínkách této arabské země jednoduché. Společnost ZAT však měla dobré předpoklady pro uspění ve výběrovém řízení.  „Vyplatila se nám dlouholetá obchodní spolupráce i kladné reference v této arabské zemi. Elektrárna Talkha je dlouhodobým odběratelem našich produktů, a to už od její výstavby v letech 1990 až 1994,“ konstatuje Ivo Tichý, člen představenstva ZAT a.s.

Podle Iva Tichého se ve zdejším provozu dobře zapsali i čeští technici. Ti se již delší dobu podíleli také na dodávckách náhradních dílů a servisních pracích. Výsledky jejich dlouholetého působení v zemi také utvrdily vedení elektrárny v tom, že zakázku o objemu téměř 20 milionů korun budou schopni dokončit ve velmi krátkém termínu. Čeští technici budou také supervizovat demontáž starého zařízení a instalovat nové s následným uvedením do provozu i školit egyptské specialisty na provoz a úrdžbu dodávaného zařízení.

„Stavbu bychom měli předat do dvou měsíců od zahájení instalace, předpokládaný termín je polovina roku. Instalace řídicího systému turbíny o tak významném výkonu nám otevírá další možnosti pro uplatnění produktů firmy ZAT v Egyptě,“ doplnil Ivo Tichý.

Společnost ZAT patří na egyptském trhu k silným hráčům. Jejich řídicí systémy používají nejen na elektrárně Talkha (2x 210MW). Další jsou instalovány například v elektrárně Kafr el Dawar (4x 110MW) či cukrovarech KomOmbo, NagHamadi, Kous a dalších.

20 let ZAT v dodávkách řídicích systémů turbín

Společnost ZAT má v oblasti dodávek řídicích systémů turbín dlouholetou tradici. Za dobu svého působení na trhu realizovala ve světě stovky aplikací, jen za posledních 20 let úspěšně dodala a uvedla do provozu 168 instalací na čtyřech světadílech v desítkách států, např. v Mexiku, Indii, Číně i v řadě evropských zemí. Parní turbíny s řídicími systémy ZAT jsou uplatňovány v tepelných a jaderných elektrárnách, v průmyslových energetikách (cukrovary, papírny, ocelárny apod.) a v neposlední řadě v teplárenství.

Se stejnou úspěšností, jako jsou dodávky řídicích systémů pro parní turbíny, realizuje společnost ZAT řízení vodních turbín. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic spouští další mapový portál

7:02 Správa železnic spouští další mapový portál

Správa železnic nově spustila mapový portál pro vysokorychlostní úsek Poříčany – Světlá nad Sázavou.…