Elektromobilita ČEZ nabíjí festivalové vozy v Karlových Varech

08.07.2014 18:54

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary je výjimečný i v tom, že jako oficiální festivalové vozy poslouží elektromobily. Dostatek energie na celý týden jim zajistí dobíjecí stanice Skupiny ČEZ. V Karlových Varech jsou do 14. 7. k dispozici dvě nové rychlodobíjecí stanice a jedna standardní.

Elektromobilita ČEZ nabíjí festivalové vozy v Karlových Varech
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Elektromobilita se díky účasti na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary dostává do další fáze svého rozvoje. Všem hostům se jako oficiální vozy představí BMW i3. Během festivalu budou potřebovat dostatek energie, kterou mohou načerpat u dobíjecích stanic Skupiny ČEZ. Ta instalovala rychlodobíjecí stanice k hotelům Pupp a Thermal, jedna standardní dobíjecí stanice je umístěna u BMW stage u lázní I. Dobíjecí stanice byl instalovány dočasně pro podporu Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary a na místě budou do 14. 7. 2014. Rychlodobíjecí stanice jsou vybaveny standardy stejnosměrného dobíjení CHAdeMO a CCS o výkonu až 50 kW. Zároveň tyto stanice disponují i konektorem pro dobíjení střídavým proudem pomocí dnes už téměř klasické zásuvky typu Mennekes, která umožňuje výkon dobíjení od 3 až do 22 kW. Pomocí tohoto standardu dobíjení baterie načerpá energii zhruba za hodinu. Ovšem právě standardy o výkonu 50 kW jsou podstatně rychlejší a umožňují elektromobilu s kapacitou baterie 24 kWh, dobití na 80 % do 30 minut.

Projekt Elektromobilita ČEZ

Skupina ČEZ spustila projekt Elektromobilita ČEZ již v roce 2010. Cílem pilotního projektu je navrhnout a otestovat komplexní řešení elektromobility jako služby, která kombinuje veřejnou dobíjecí síť s dodávkami elektřiny v rámci speciálního tarifu a postupně nabídne infrastrukturní řešení pro domácnosti i firmy, případně v kombinaci s dalšími doplňkovými službami a produkty. Z pohledu energetiky je současně důležité, jakým způsobem bude dobíjení elektromobilů integrováno do distribuční sítě, což úzce souvisí s agendou tzv. chytrých sítí, kterým se Skupina ČEZ také intenzivně věnuje.

Do současnosti ČEZ nainstaloval v České republice 38 veřejných dobíjecích stanic, a to převážně u infrastrukturních partnerů, tj. u obchodních center, supermarketů či městských částí. Stanice jsou v provozu v Praze, Plzni, Ostravě, Trutnově, Hradci Králové či ve Vrchlabí. Další rozšiřování sítě dobíjecích stanic je v realizaci a nově otevřené stanice budou představovány v průběhu dalších týdnů a měsíců. Aktuální mapa dobíjecích stanic je vždy na www.elektromobilita.cz.

V rámci projektu je provozováno několik desítek elektromobilů po celé ČR.

Do projektu Elektromobilita ČEZ se zapojilo již více než 50 partnerů. Těmi jsou například Moravskoslezský kraj, Ústecký kraj, Vrchlabí, Pardubice, či Ostrava, ale také některé městské části jako Praha 5, Praha 14, Praha 16 a další. Mezi partnery jsou společnosti McDonald’s, Kaufland, Tesco nebo automobilky jako Škoda Auto, BMW, Peugeot, či Nissan. Kompletní seznam partnerů je k nahlédnutí na www.elektromobilita.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…