Elektronické dražby jsou novým trendem v prodeji bytů

30.10.2014 19:43

Trend rostoucího zájmu o prodeje bytů prostřednictvím elektronických dražeb potvrdil prodej sedmi bytů z majetku MČ Praha 14 na portále www.ElektronickeDrazby.cz. Dražeb se zúčastnilo celkem 133 účastníků a městská část prodejem získala 13,6 mil. Kč, to je o 3,5 milionu korun více, než byla vyvolávací cena bytů.

Elektronické dražby jsou novým trendem v prodeji bytů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Oproti vyvolávací ceně vzrostla vydražená cena až o 52 procent a v průměru došlo k 41 příhozům na nemovitost. Před zahájením dražby museli všichni zájemci složit dražební jistotu ve výši 100 000 Kč, aby se mohli dražby zúčastnit. „Portál www.ElektronickeDrazby.cz jako jediný dražební portál nabízí unikátní službu „Jedna jistota pro více dražeb“, která umožňuje dražitelům převádět dražební jistoty z dražby, ve které nevydražili, na dražbu následující. Mohou se takto přihlásit do více dražeb, aniž by museli skládat ke každé dražbě jistinu. Odstranění této překážky vedlo k výraznému nárůstu dražitelů a úspěchu dražby,“ představuje organizátor dražby Ivo Gavlas unikátní nástroj portálu www.ElektronickeDrazby.cz. Tento systém také zvyšuje pravděpodobnost, že dražitel získá jednu z nabízených nemovitostí.

„Elektronické dražby představují nejtransparentnější způsob zpeněžování majetku a jsou vhodné pro všechny typy prodejů, u kterých je požadována transparentnost, ať už ve veřejném nebo soukromém sektoru. Zároveň nabízí výhody pro obě strany. Pro kupující je to férové a otevřené prostředí, neboť dražba trvá tak dlouho, dokud dražitelé přihazují, což se ihned zobrazuje na stránce dražby. Pro prodávající je to snaha o maximalizaci zisku s minimem nákladů,“ popisuje výhody dražeb David Hlinka, ředitel projektu.

Dražba bytů pro městkou část Praha 14 nebyla prvním prodejem majetku, který portál zajišťoval pro městské části. Pro Prahu 10 byly pořádány již tři kola aukcí, přičemž ve všech kolech byly prodány všechny byty dražené přes tento portál. V nejúspěšnějším prodeji vydražená cena narostla až o 99 procent proti ceně vyvolávací.

Internetový portál www.ElektronickeDrazby.cz uveřejňuje informace o vyhlášených elektronických dražbách realizovaných prostřednictvím elektronického dražebního portálu www.ElektronickeDrazby.cz včetně informací o dražbách připravovaných, průběhu jednotlivých dražeb, výši vydražené ceny, jakož i další údaje. Dražební portál je společným projektem firem GAVLAS s.r.o. a JH Partners s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…