Elektrowin: Děti z Jihomoravského kraje se budou učit ekologii přímo na sběrných dvorech

23.09.2013 13:58

Jak správně nakládat s vysloužilými elektrospotřebiči a dalším odpadem se bude učit přímo ve sběrných dvorech šesti měst a obcí Jihomoravského kraje na 1700 žáků.

Elektrowin: Děti z Jihomoravského kraje se budou učit ekologii přímo na sběrných dvorech
Foto: Elektrowin
Popisek: Logo společnosti Elektrowin

Více než sedmnáct set školou povinných dětí dorazí na sběrné dvory měst v Jihomoravském kraji. Ten ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN pořádá od 23. září do 1. října ve sběrných dvorech šesti měst a obcí ekologicko-naučnou akci nazvanou Zaskočte si pro radu, jak se zbavit odpadu.

Více než 1700 žáků a studentů mateřských, základních a středních škol, které do sběrných dvorů přivedou učitelé jejich škol, se tak bude učit ekologii přímo v terénu. Od 23. září do 1. října se akce postupně uskuteční v těchto městech: Hodonín, Břeclav, Kyjov, Znojmo, Vyškov a Kuřim.
„V našem kolektivním systému se na školáky zaměřujeme dlouhodobě, jsme si vědomi, že za pár let budou rozhodovat o nakládání s vysloužilým elektrozařízením ve svých vlastních domácnostech,“ říká Táňa Pokorná ze zákaznického oddělení ELEKTROWINu.
Účastníci akce se dozví od odborníků, jak se ve sběrných dvorech nakládá nejen s elektrospotřebiči, které již dosloužily, ale i s ostatním odpadem, který lidé vyprodukují. Kam následně putuje, proč je důležité odpad třídit a odkládat jej do míst k tomu určených. Jedině tak je možné zajistit jeho důslednou recyklaci. Díky ní se odpady mění v materiál, jenž lze znovu využít ve výrobě, a významně tak šetřit suroviny, elektrickou energii a životní prostředí.

Při návštěvě sběrného dvora si budou moci žáci a studenti právě získané informace bezprostředně otestovat a zasoutěžit si o drobné dárky.

 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…