Energetický regulační úřad má dva nové místopředsedy a vedoucího komunikace

13.07.2016 16:40

Od července posílí tým Energetického regulačního úřadu (ERÚ) dva noví místopředsedové, které v pátek 1. července 2016 jmenovala předsedkyně ERÚ Alena Vitásková.

Energetický regulační úřad má dva nové místopředsedy  a vedoucího komunikace
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

Vladimír Outrata se stal místopředsedou sekce regulace. Dosud působil ve společnosti NET4GAS, s.r.o., na pozici ředitele prodeje kapacity a také v Českém plynárenském svazu coby předseda výboru pro plynárenské trhy.

Jan Pokorný nastupuje jako nový místopředseda POZE, pro evropské záležitosti a strategii. V energetice se pohybuje již od poloviny osmdesátých let, v letech 2008–2012 vedl oddělení teplárenství na Ministerstvu průmyslu a obchodu. S ERÚ spolupracoval v rámci poradního výboru KVET už od roku 2012.

„Oba noví místopředsedové mají bohaté zkušenosti s energetikou, které sbírali v praxi řadu let a kterých Energetický regulační úřad hodlá využít – ať už jde o velmi diskutované obnovitelné zdroje nebo třeba o cenotvorbu elektřiny a plynu,“ říká Alena Vitásková, předsedkyně ERÚ.

Novou tvář má ERÚ také v oddělení komunikace, jehož vedoucím se stal Michal Kebort, někdejší redaktor České televize. Ten se od roku 2007 soustavně zabývá spotřebitelskou problematikou a komunikace spotřebitelských otázek bude jednou z jeho priorit i na novém místě. Dosavadní mluvčí Vladimír Černý na pozici zůstává a společně vytvoří komunikační tandem ERÚ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…