Energii2 stále rostou odběratelé elektřiny i zemního plynu

05.11.2013 10:00

Ze zveřejněných výsledků změn počtu odběrných a předávacích míst (OPM) elektřiny a zemního plynu v ČR vyplývá, že letos za tři čtvrtletí změnilo dodavatele obou těchto komodit méně zákazníků než ve dvou předchozích letech.

Energii2 stále rostou odběratelé elektřiny i zemního plynu
Foto: Energie2
Popisek: Energie2

Naproti tomu dodavatel obou těchto komodit Energie2 a. s., Praha zaznamenal již třetí rok za sebou nárůst počtu odběrných a předávacích míst elektřiny i zemního plynu. Za tři čtvrtletí 2013 (srovnání září 2013 - prosinec 2012) se zvýšil počet získaných OPM zemního plynu 3,94-krát,  u elektřiny 2,89-krát. Informoval o tom ředitel Energie2, a. s., Praha Dávid Vlnka.

,, Za stále se zvyšující přírůstek nových zákazníku vděčíme především naši politice cen dodávek zemního plynu a elektřiny. Stanovujeme je tak, abychom byli dlouhodobě levnější než tradiční distributoři na daném území. Zákazníci využívající naše dodávky energií ročně ušetří tisíce korun ve srovnání s dražšími dodavateli. Vyhýbáme se kampaňovým slevám, které jsou časově omezené pouze na několik měsíců a razíme filosofii dlouhodobě výhodných cen, nižších než mají dominantní dodavatelé,“ řekl D. Vlnka.

Dodal, že firma reaguje na vývoj na burzách a v případě poklesu cen to promítá do svých konečných cen. Stalo se tak i nyní  a od nového roku budou mít zákazníci ceny silové elektřiny nižší o 11 až 16 procent, v závislosti od jednotlivých produktů.

,,Chce-li mít zákazník v novém roce levnější zemní plyn a elektřinu, měl by si pospíšit a podepsat co nejdříve smlouvu o dodávce. Stihne-li to v průběhu listopadu, od 1.února 2013  může mít levnější dodávky. Změna je velice jednoduchá a je možná kdykoliv. Zákazník ji může uzavřít prostřednictvím prodejců přímo u sebe, nebo online prostřednictvím webové stránky Energie2. S veškerými dotazy se může odběratel obrátit na zákaznickou linku. Zákazníci by si, při uvažování o změně dodavatele, měli ověřit především dobu trvání proklamovaných slev, aby nepodlehli lákavé nabídce, která se nakonec ukáže jako dlouhodobě neudržitelná. Trh s plynem i elektřinou je plně liberalizován již několik let a domácnosti můžou vydělat nebo prodělat špatnou volbou dodavatele tisíce korun ročně,“ konstatoval D.Vlnka.

Dále poukázal na to, že při uzavření smlouvy přes internet dostane zákazník od Energie2 navíc ještě 2 % slevu. U produktu Nebeská nabídka, s vázaností 6 let, dostane dodatečnou slevu 2,5 % z ceníkové ceny plynu a 3,4% z ceny elektřiny a to každý rok. Tyto dodatečné slevy nezávisí od spotřeby, pouze od vázanosti a jsou garantovány. Na přechod k Energii2 postačí podepsání smlouvy a plné moci a kopie poslední vyúčtovací faktury. Všechny potřebné změny vykoná společnost. Další možností je návštěva centrály v Praze, či osobní návštěva energetického poradce. Zákazníkům firma poskytuje profesionální zákaznickou péči a energetické poradenství. Plynoměr nebo elektroměr však nadále spravuje tradiční provozovatel distribuční soustavy, který odstraňuje i případné poruchy. Zákazníci můžou využít i sdruženou fakturaci – spojení více odběrných míst do jednoho daňového dokladu a optimalizaci zálohových plateb na základě reálné spotřeby.

Energie2 úspěšně působí na českém, slovenském i polském trhu. Mezi jejími zákazníky jsou velkoodběratelé i maloodběratelé obou komodit. Firmě se vyplácí strategie diverzifikace. Obchoduje s různými druhy energií (plyn, elektřina), zabývá se velkoprodejem i maloprodejem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…