Euroregion Krušnohoří: Rada se opět zabývala opakovanými projekty

30.04.2018 11:17

Na svém jednání na radnici v Oseku se Rada Euroregionu Krušnohoří v úvodu opět zabývala problematikou opakovaných projektů a pověřila předsedu euroregionu Ing. Jiřího Hlinku jednáním s ředitelem Odboru evropské územní spolupráce Ministerstva pro místní rozvoj ČR RNDr. Jiřím Horáčkem.

Euroregion Krušnohoří: Rada se opět zabývala opakovanými projekty
Foto: euroreg.cz
Popisek: Euroregion Krušnohoří - logo

Rada poté kladně zhodnotila valnou hromadu a jednání pokračovalo přípravou Fondu malých projektů, který euroregion spravuje a cítí za něj velkou odpovědnost. Podané projekty budou rozeslány odborným komisím euroregionu a na jednání rady 25. 5. v Třebívlicích bude rada s hodnocením předložených projektů a se stanovisky komisí seznámena. Jednání Lokálního řídícího výboru se uskuteční 30. května ve Freibergu.

Rada se také seznámila s velkými projekty do Monitorovacího výboru, který proběhne 14. a 15. května. Členem Monitorovacího výboru je primátor Mostu Mgr. Jan Paparega a jeho zástupcem v tomto grémiu je jednatel euroregionu Mgr. František Bína.

Pro přípravu nového programu a pro další rozvoj přeshraniční spolupráce dojde z podnětu Komise pro zahraniční vztahy Ústeckého kraje, které se účastní zástupci obou euroregionů v Ústeckém kraji, ke společnému jednání Ústeckého kraje, Euroregionu Krušnohoří/Erzgebirge a Euroregionu Elbe/Labe s jejich saskými protějšky koncem května.

Město Osek na jednání rady prezentovalo svá sportovní zařízení a na přání členů rady si jeho členové prohlédli 3 D bludiště v korunách stromů a někteří ho i absolvovali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…