Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora podepsala memorandum s Ázerbájdžánskou republikou

07.03.2018 9:50

Ve středu 21. února bylo podepsáno memorandum o spolupráci mezi Velvyslanectvím Ázerbájdžánské republiky v ČR a Evropsko-Ázerbájdžánskou obchodní komorou.

Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora podepsala memorandum s Ázerbájdžánskou republikou
Foto: pixabay.com
Popisek: Ázerbájdžán

Podpis memoranda dokazuje důležitost Evropsko-Ázerbájdžánské obchodní komory, která podporuje rozvoj bilaterálních obchodních i kulturních vztahů mezi Českou republikou a Ázerbájdžánem.

Memorandum o spolupráci podepsali v polovině února velvyslanec Ázerbájdžánu v České republice J. E. Farid Šafijev a prezident Evropsko-Ázerbájdžánské obchodní komory David Snášel.

Jedním z výsledků dosavadní česko-ázerbájdžánské spolupráce je nedávná dohoda mezi automobilkou TATRA TRUCKS a ázerbájdžánským podnikem GANJA AUTOMOBILE PLANT o výrobě automobilů Tatra v Ázerbájdžánu, kterou Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora pomohla zprostředkovat.

„Jako první konkrétní krok k realizaci záměru mezi automobilkou TATRA TRUCKS a podnikem GANJA AUTOMOBILE PLANT je uzavřen kontrakt na nákup čtyř vozidel značky Tatra pro ázerbájdžánský showroom, který se bude v nejbližší době otevírat,“ uvedl prezident Evropsko-Ázerbájdžánské obchodní komory David Snášel.

Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora se ve spolupráci s Velvyslanectvím Ázerbájdžánské republiky v ČR podílí na organizaci kulturních a společenských akcí propagujících Ázerbájdžán a vyhledává a napomáhá realizovat příležitosti k rozvoji bilaterální obchodní a průmyslové spolupráce.

O Evropsko-Ázerbájdžánské obchodní komoře

Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora přispívá k rozvoji vzájemných hospodářských a obchodních styků mezi Českou republikou, Evropskou Unií a Ázerbájdžánskou republikou. Cílem Evropsko-Ázerbájdžánské obchodní komory je podporovat navazování vztahů a rozvíjení úzké spolupráce s ázerbájdžánskými, českými a evropskými orgány, sítí obchodních komor, asociacemi a podnikatelskými seskupeními, jakož i se všemi zainteresovanými veřejnými a soukromými subjekty. Komora se rovněž podílí na kulturních projektech a rozvoj v oblasti cestovního ruchu, v rámci česko-evropsko-ázerbájdžánských vztahů. Cílem těchto aktivit je propojení regionů a podpořit oboustrannou spolupráci.

O Ázerbájdžánu

Ázerbájdžán je významným obchodním partnerem České republiky. Dodává 34 procent její spotřeby ropy zajišťující prakticky celý výrobní program rafinérie v Kralupech nad Vltavou. České podniky se v Ázerbájdžánu podílejí na významných infrastrukturních projektech a dodávají průmyslové zboží.

Společnost Moravia Steel se podílí na stavbě železničního koridoru spojujícího Ázerbájdžán s Gruzií a Tureckem po trase Baku–Tbilisi–Kars. Další české společnosti se podílí na výstavbě a modernizaci ázerbájdžánské silniční sítě či výstavbě vodních elektráren. V hlavním městě Baku jezdí v tamní MHD 150 autobusů vyrobených společností Iveco Bus CZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…