Excalibur Army bude spolupracovat s Univerzitou obrany

22.06.2021 11:14

Jedna z firem průmyslového holdingu CSG, šternberská Excalibur Army, podepsala rámcovou smlouvu o spolupráci s prestižní Univerzitou obrany. Ta by měla spočívat ve společných výzkumných projektech, které se budou týkat vývoje a úprav pozemní techniky. Excalibur Army se zase zapojí do projektů obranného výzkumu, které na univerzitě probíhají. Firma ze Šternberka nabídla studentům univerzity také prostory svého závodu pro výkon praxe a stáží.

Excalibur Army bude spolupracovat s Univerzitou obrany
Foto: czechoslovakgroup.cz
Popisek: Czechoslovak Group - logo

Už při podpisu smlouvy bylo dohodnuto, že se akademičtí pracovníci univerzity zapojí do zpracování expertních posudků na projekty samohybné houfnice DITA, vyprošťovacího automobilu TREVA, dekontaminačního vozidla DECON a hasičského vozidla TRITON.

Dále se bude Univerzita obrany podílet na výzkumu a vývoji nové samohybné houfnice ráže 155mm, která bude splňovat standardy NATO a zpracovávat oponentské posudky k projektům financovaným ze strukturálních fondů EU.

Obě strany se zároveň zavázaly poskytovat si vzájemně infomrace v oblasti výzkumu a vývoje vojenské techniky a techniky integrovaného záchranného systému.

Uzavření dohody s vojenskou univerzitou je pro Excalibur Army prestižní záležitostí, která má posílit pozici firmy na domácím i zahraničním trhu.

EXCALIBUR ARMY je předním výrobcem vojenských vozidel a techniky. Výrobní a opravárenské závody mají mnohaletou historii sahající až do padesátých let 20. století. Produkty jsou testovány ve vlastních zkušebnách, na vlastních polygonech a na vybraných střelnicích tak, aby splňovaly všechna požadovaná kritéria kvality. Přímo v areálu továrny sídlí nezávislý úřad státního oveřování jakosti, který kontroluje kvalitu produktů a služeb. Hlavní oblastí výroby jsou obrněné transportéry a bojová vozidla pěchoty, dělostřelecké systémy, vojenská ženijní vozidla či motory.

UNIVERZITA OBRANY připravuje vojenské profesionály a další odborníky působící ve sféře bezpečnosti a obrany státu na základě potřeb Armády ČR a státní správy. Absolventi jsou připraveni i pro působení v jednotkách zahraničních misí a v rámci aktivit NATO.

Akademičtí pracovníci univerzity spolupracují na řešení projektů obranného výzkumu, vědeckotechnického rozvoje a zapojují se do činnosti výzkumných institucí NATO. Do řešení projektových úkolů se zapojují i studenti. Expertní a zpracovatelská činnost na Univerzitě obrany je realizována ve prospěch Ministerstva obrany ČR, Generálního štábu AČR a ostatních ministerstev.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…