FAEI.cz: Češi pomáhají rádi, říká ředitel Nadačního fondu Kapka naděje Jan Fischer

28.01.2020 11:22

Nadační fond Kapka naděje slaví letos 20 let od svého vzniku a během této doby svou pomoc rozšířil do řady nových oblastí. „Svým záběrem pokrývá široké spektrum dětské medicíny od novorozenců přes pediatrii a chirurgii, dětskou onkologii až po dětskou psychiatrii a paliativní péči,“ říká ředitel nadačního fondu Jan Fischer v rozhovoru pro portál Finanční a ekonomické informace (FAEI.cz).

FAEI.cz: Češi pomáhají rádi, říká ředitel Nadačního fondu Kapka naděje Jan Fischer
Foto: FAEI
Popisek: Jan Fischer, ředitel Nadačního fondu Kapka naděje

Nadační fond Kapka naděje patří v současné době mezi nejvýznamnější neziskové organizace u nás, má silnou pozici i silné know-how. Působí v téměř 50 nemocnicích po celé České republice a svým záběrem pokrývá široké spektrum dětské medicíny od novorozenců přes pediatrii a chirurgii, dětskou onkologii až po dětskou psychiatrii a paliativní péči.

„Češi umí pomáhat a pomáhají rádi, což je vidět i při různých krizových situacích, kdy jsou povodně nebo když hoří lesy v Austrálii. Zároveň se ale domnívám, že je v Češích pořád ještě trochu zakořeněna nedůvěra, která může být historicky daná. Proto je naším cílem absolutní transparentnost, na které si zakládáme. Když lidé pošlou dvacet, sto nebo tisíc korun, je zapotřebí, aby věděli, kam ty peníze jdou a kde pomáhají,“ říká Fisher v rozhovoru.

Celý rozhovor s Janem Fisherem si můžete přečíst ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…