FAEI.cz: Kateřina Cajthamlová: Co nás nejlépe ochrání před nadbytečnými kily?

26.11.2018 17:18

Předvánoční stres a sváteční obžerství vystřídá období úporných turbo-diet. Fitcentra po Vánocích získávají nové abonenty a prodejci potravinových doplňků i detoxikačních koktejlů si mnou ruce. „Na zázraky nemusíme čekat, ani za ně platit,“ říká v rozhovoru pro portál Finanční a ekonomické informace (FAEI.cz) MUDr. Kateřina Cajthamlová.

FAEI.cz: Kateřina Cajthamlová: Co nás nejlépe ochrání před nadbytečnými kily?
Foto: FAEI.cz
Popisek: Kateřina Cajthamlová

Blíží se asi nejkrizovější období v roku, co se týče zdravého životního stylu. O Vánocích si často dopřáváme hory jídla a moře alkoholu, mnozí z nás pak řeší přebytečná kila. Kateřina Cajthamlová si myslí, že kdybychom dodržovali pravé svátky, tak jako naši předci, tak nám nadbytečná kila nehrozí.

„To, že se jaksi ‚scvrkly‘ na pouhé přemýšlení o jídle a tlačení se v obchodech při nákupech dárků je spíš vinou obchodníků, než smyslem Vánoc. Pokud bychom se opravdu o Adventu věnovali úklidu a přípravám, omezili maso, jedli jen postní rybu a vyhýbali se alkoholu i sladkostem a chystali vše na ty dva sváteční dny, pak se ‚nadbytečných kil‘ nemusíme bát,“ řekla Cajthamlová pro FAEI.cz

Mnozí z nás se vrhají do náruče detoxikačních koktejlů v domnění, že je ochrání před kily i chorobami. „Co se ‚detoxikačních koktejlů‘ týče, měli bychom je vždy konzultovat s lékařem. Představa, že nás zbaví nějakých blíže nespecifikovaných ‚toxinů‚ je legrační, ale hezky to zní a dobře se to prodává. Spoléhat na zázraky není moc novodobá strategie,“ říká Kateřina Cajthamlová v rozhovoru o slepé víře v detoxikační a hubnoucí nápoje.

MUDr. Kateřinu Cajthamlovou proslavily hlavně úspěšné televizní pořady Jste to, co jíte, Souboj v těžké váze či DoktorKa. Veřejnosti je známa jako výživová poradkyně, ve skutečnosti je internistkou a systemickou psychoterapeutkou, ovládá čtyři cizí jazyky, je členkou Mensy České republiky a Českobratrské církve evangelické. Má dvě dospělé děti.

Celý rozhovor s Kateřinou Cajthamlovou si můžete přečíst ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…