FN Brno: Život v kufříku – na pomoc odloženým dětem

21.11.2017 14:56

Poskytnout nově narozeným dětem, které míří přímo z porodnice do adoptivní péče základní informace o své minulosti, o tom, co bylo, když přišly na svět, kam putovaly a kdo se o ně staral… To je podstata projektu s názvem „Život v kufříku“ Nadačního fondu La Vida Loca.

FN Brno: Život v kufříku – na pomoc odloženým dětem
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Tento fond připravil v rámci svého projektu kufříky pro děti z Neonatologického oddělení Fakultní nemocnice Brno, které se zde narodily, a které směřují do adoptivní péče. Podle psychologů je totiž pro život velmi důležité, aby tyto děti, podobně jako jejich kamarádi žijící v ucelených rodinách, znaly svoji minulost a mohly se tak lépe orientovat v životě a v tom, po čem touží a chtějí dosáhnout.

Nadace La Vida Loca předala 10 kufříků v rámci své návštěvy na Neonatologickém oddělení FN Brno, které se uskutečnilo v úterý 21. listopadu 2017 v 11.00 hodin v posluchárně Neonatologického oddělení.

Smyslem celé akce je práce s životním příběhem. Snaha o to, aby si děti žijící odděleně od svých původních rodin uvědomily svoji minulost. Shromáždění faktů o této době a o lidech, kteří jsou s ní spojeni, jim pomůže minulost přijmout a vykročit do budoucnosti. Jelikož informace o narození těmto dětem chybí téměř vždy, rozhodla se Nadace La Vida loca je na jejich životní pouť vybavit kufříkem, který obsahuje co nejdetailnější a nejpestřejší informace a „suvenýry“ spojené právě s tímto okamžikem (touto dobou).

Doufáme, že všichni, kdo budou o dítě dále pečovat, na tuto myšlenku navážou: budou pracovat s životním příběhem dítěte a pozvolna tak budou plnit kufřík, který symbolizuje cestu životem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…