FN Brno a Honeywell Inteligent Life Care podepsaly memorandum o porozumění

22.05.2022 16:22 | Tisková zpráva

Fakultní nemocnice Brno a Honeywell Intelligent Life Care (ILC) podepsaly memorandum o porozumění. Toto celosvětově první memorandum ILC představuje rámcovou dohodu o spolupráci s druhou největší nemocnicí v České republice. Obě strany budou v rámci spolupráce zkoumat příležitosti ke spolupráci na digitální transformaci napříč nemocničním prostředím. Současná fáze zahrnuje pilotní projekty, jako je například testování chytrých náplastí, chytrého komunikačního systému mezi pacientem a zdravotními sestrami a beta testování dalších technologií. Další memoranda o porozumění mezi ILC a velkými nemocnicemi budou následovat v dalších zemích.

FN Brno a Honeywell Inteligent Life Care podepsaly memorandum o porozumění
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Cílem spolupráce je pomoci Fakultní nemocnici Brno získávat a zavádět nová technologická řešení. Honeywell představí nové produkty pro pilotní projekt. Jakékoli další aktivity budou předmětem další dohody.

„Společnost Honeywell je odhodlaná řešit dnešní výzvy v oblasti zdravotnictví. Představujeme si svět, kde jsou pacienti v bezpečí a kde pečující personál může preventivně reagovat na potřeby pacientů dříve, než nastanou zdravotní potíže. Svou vizi stavíme na bohatých zkušenostech s Pokročilou technologií snímání (Advanced Sensing Technology), kterou společnost Honeywell vyvinula pro zdravotnická zařízení. Chceme zákazníky provázet celou transformací zdravotní péče,“ říká Robert Robinson, viceprezident a generální ředitel Honeywell Healthcare Solutions.

Michal Závišek, generální ředitel Honeywell Technology Solutions sídlící v Brně, dodává: „Jsme rádi, že můžeme být partnerem právě Fakultní nemocnice Brno, protože právě v Brně sídlí naše hlavní vývojové centrum ve střední Evropě. Naše chytrá řešení pomohou nemocnici v Bohunicích zůstat na špici medicínského pokroku. Jsme hrdí na to, že naše technologie jsou založené na výzkumu a práci českých inženýrů - Honeywell v České republice, zejména ve svém brněnském vývojovém centru, zaměstnává přes 2000 odborníků a vysoce kvalifikovaných techniků. Tito lidé denně vyvíjejí celosvětově používané špičkové technologie a řešení pro obory, jako je letecký průmysl nebo zdravotnické systémy.“

Přínos pro nemocnici

Spolupráce bude probíhat primárně s Interní kardiologickou klinikou, která je jedním z předních českých i světově renomovaných a uznávaných kardiologických center. Zjištění možností spolupráce na tomto oddělení bude mít přidanou hodnotu pro celou nemocnici a ukáže možnosti spolupráce do budoucna.

Přednosta kliniky doc. MUDr. Petr Kala, Ph.D. k nově uzavřenému memorandu říká: „Kardiovaskulární choroby jako hlavní příčina úmrtnosti ve všech vyspělých zemích včetně České republiky vyžadují nejvyšší míru pozornosti. Spolupráci s celosvětově známou společností, jako je Honeywell, považuji za velmi důležitou. Pevně věřím, že sdílené profesionální znalosti nám všem pomohou zlepšit kvalitu péče, její výsledky i úroveň našeho myšlení.“

Vedoucí biomedicínský inženýr Ing. David Pospíšil, Ph.D. dodává: "Technologie, jejich vývoj a pokročilé systémy jsou nedílnou součástí moderního zdravotnictví. Jsme velmi hrdí, že jsme iniciovali tento důležitý krok k digitálnímu rozvoji oddělení a následně i nemocnice. Spolupráce, kterou jsme se společností Honeywell zahájili, svědčí o progresivitě a odborné připravenosti biomedicínského zázemí Interní kardiologické kliniky."

Náplasti a mobilní aplikace ke sledování životních funkcí

První projekt se týká testování náplastí pro monitorování životních funkcí pacientů v reálném čase. Honeywell ILC poskytne Interní kardiologické klinice chytré náplasti a také mobilní telefony s aplikací pro příjem dat získaných prostřednictvím náplastí. Do budoucna se ILC chystá vybavit oddělení svým chytrým hlasovým a dotykovým systémem přivolání sestry, který nahradí stávající. Jde o jeden z prvních kroků směřujících ke komplexní inovaci informačních systémů v rámci nemocnice.

V návaznosti na desítky let trvající zkušenosti se systémy přivolání sester vyvinula ILC jednotný přístup ke komunikaci a spolupráci v péči. založený na chytrých řešeních. Chytrá řešení ILC pomáhají s péčí o více než milion pacientských lůžek po celém světě. ILC navrhuje řešení pro propojení nemocnic, lékařů a pacientů s cílem dosáhnout lepší spolupráce. Systém Honeywell se snadno zapojuje do IT prostředí nemocnic a pomáhá řídit klinické a ekonomické výsledky, přičemž plně vyhovuje pravidlům a předpisům týkajícím se kybernetické bezpečnosti, ochrany osobních údajů pacientů a integrity dat.

Fakultní nemocnice Brno je druhá největší nemocnice v České republice podle kapacity lůžek a největší co do počtu zaměstnanců a odborností. Poskytuje specializovanou a superspecializovanou péči ve všech oborech medicíny v souladu se současnou lékařskou vědou a poznatky na úrovni evropského významu.

Honeywell Intelligent Life Care (ILC), součást Honeywell Healthcare Solutions, má sídlo v Neuss v Německu, zaměstnává více než 200 různorodých talentů, profesí a specializací. Po desetiletí je ILC lídrem v poskytování řešení a produktů, které zlepšují výsledky péče o pacienty, bezpečnost a zabezpečení během celé péče. Dnes ILC obsluhuje více než jeden milion pacientských lůžek po celém světě.

ILC poskytuje řešení a produkty, které zlepšují bezpečnost, pohodlí a spokojenost pacientů a umožňují hladší a efektivnější pracovní postupy pro lepší péči o pacienty. V současné době ve zdravotnictví vzrůstá potřeba bezpečné, spolehlivé a efektivní komunikace, koordinace a spolupráce. ILC integruje osvědčené špičkové technologie společnosti Honeywell a navrhuje řešení propojující nemocnice, lékaře a pacienty – špičkové komunikační technologie, chytré senzory, internet věcí, internet lékařských věcí, pokročilou vizualizaci, mobilní počítačové platformy.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…