FN Hradec Králové: Kingspan Běh proti rakovině podpoří léčbu pacientek Kliniky onkologie a radioterapie

12.10.2019 9:45

Na start charitativního Kingspan Běhu proti rakovině, který se uskutečnil v neděli 6. října v Hradci Králové jako součást projektu Hradecký půl/maraton, se postavilo přes 650 účastníků. Na podporu léčby pacientek Kliniky onkologie a radioterapie Fakultní nemocnice Hradec Králové se touto charitativní akcí podařilo získat 404 038 korun.

FN Hradec Králové: Kingspan Běh proti rakovině podpoří léčbu pacientek Kliniky onkologie a radioterapie
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Účastníky za slunečného počasí čekala pětikilometrová trasa centrem Hradce Králové a podél řeky Orlice.

„Celé startovné, které činilo 300 korun a navíc 300 Kč za každého z prvních 600 přihlášených běžců, které přidá firma Kingspan, bude poukázáno onkologické klinice,“ uvedl Štefan Makariv, ředitel společnosti Kingspan Česká republika, která akci pravidelně pořádá. Část z účastníků akce přispěla dokonce vyšší částkou než bylo stanovené startovné, k akci se připojili příspěvky i někteří dodavatelé společnosti Kingspan.

V předchozích třech ročnících se podařilo vybrat organizátorům běhu na podporu onkologických pacientek více než 1,1 milionu korun, výtěžek letošního ročníku bude předán klinice do konce letošního roku. Finance z minulých ročníků byly klinikou využity jednak na nákup aplikátoru na léčbu nádorů děložního čípku a také pro pooperační radioterapii nádorů prsu technikou intersticiální brachyterapie. Jde o novou, šetrnější léčbu rakoviny prsu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…