FN Hradec Králové: Mimořádné odměny za péči o COVID-19 pozitivní pacienty

04.06.2020 14:52

Fakultní nemocnice Hradec Králové v mimořádném výplatním termínu koncem května vyplatila odměny zaměstnancům, kteří přímo pečovali o COVID-19 pozitivní a potenciálně pozitivní pacienty a dalším, kteří tuto péči pomáhali zajišťovat.

FN Hradec Králové: Mimořádné odměny za péči o COVID-19 pozitivní pacienty
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Výše odměny za polovinu března a duben byla stanovena sazbou za hodinu práce v souladu s pokyny Ministerstva zdravotnictví ČR a byla odstupňována dle zátěže. Dosud nemocnice na tyto odměny uvolnila 15 milionů korun. „Samozřejmě počítáme s pokračovaním vyplácení těchto odměn i v dalším období podle vývoje epidemiologické situace,“ řekl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc, dr. h. .c.

Fakultní nemocnice Hradec Králové navíc v květnu výrazně posílila fond odměn jednotlivých pracovišť na dorovnání platů zaměstnancům, kterým vlivem omezení provozu, a tím i snížení počtu odpracovaných hodin a přesčasů, výrazně klesl příjem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…