FN Hradec Králové: Očkování proti Covid-19 bude nově na klinice infekčních nemocí

27.02.2023 12:39 | Tisková zpráva

Fakultní nemocnice Hradec Králové ukončila koncem února očkování zájemců vakcínami proti COVID-19 v prostorách Pavilonu interních oborů FN HK a Bašteckého pavilonu. Od 1. března 2023 bude očkování osob, starších 12 let, zajišťováno v Centru očkování a cestování medicíny fungujícím na Klinice infekčních nemocí FN HK (Budova č. 6).

FN Hradec Králové: Očkování proti Covid-19 bude nově na klinice infekčních nemocí
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Důvodem přesunu je výrazný pokles zájmu o očkování. Pro očkování dospělých budou vyhrazeny vždy středy od 7:30 do 11:30 hodin, pro zajištění plynulé organizace očkování nemocnice doporučuje registraci přes weby ZDE nebo ZDE. Centrum bude v případě kapacitních možností v ordinační době očkovat i neregistrované a případně i samoplátce. Centrum očkování a cestovní medicíny bude zajišťovat také aplikaci přípravku Evusheld k prevenci onemocnění Covid-19 u vybraných rizikových skupin pacientů.

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31652 lidí

Objednání na aplikaci je možné v běžné pracovní době na tel. 495 834 806 (4215) nebo přes e-mail: ockovanicovid@fnhk.cz. Administrativní záležitosti, spojené s očkováním, například registrací či certifikáty, je možné každou středu od 13:00 do 15:00 hodin řešit v kartotéce v přízemí Pavilonu interních oborů, která je umístěna naproti lékárně.

FN HK bude jednou měsíčně zajišťovat také očkování proti COVID-19 u dětí od šesti měsíců do 11 let, aktuální termíny budou uveřejňovány na webových stránkách nemocnice. Objednání na očkování dětí, které bude prováděno v ambulantním traktu Dětské kliniky FN HK (Budova 18, vchod C), je možné na tel.: 495 834 806 nebo přes e-mail ockovanicovid@fnhk.cz.

Očkování ve FN HK je pro všechny věkové skupiny zajišťováno výhradně vakcínami firmy Pfizer/Biontech. Očkování ve FN HK začalo po dodávkách vakcín 2. ledna 2021, celkem bylo zájemcům podáno zhruba 250.000 dávek očkovacích látek, v dobách největšího zájmu veřejnost centrum aplikovalo kolem tisícovky dávek denně a bylo v provozu sedm dní v týdnu. S klesajícím zájmem byl postupně provoz centra omezován a v únoru se očkovalo již jen ve vybraných dnech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…