FN Hradec Králové eviduje další pokles pacientů s COVID-19

06.04.2022 9:15 | Tisková zpráva

Počet pacientů hospitalizovaných ve Fakultní nemocnici Hradec Králové s onemocněním COVID-19 i nadále klesá. Začátkem dubna jich bylo v nemocnici hospitalizováno zhruba pět desítek, zatímco na začátku března se číslo pohybovalo kolem 75.

FN Hradec Králové eviduje další pokles pacientů s COVID-19
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Nemocnice připravuje od příštího týdne postupný návrat pracovišť dosud poskytujících péči o covidové pacienty k běžnému provozu. Pacienti s COVID-19 zůstanou umístěni prioritně na Klinice infekčních nemocí FN HK.

„V tuto chvíli jsou pacienti s COVID-19 umístěni také na oddělení urologické, plicní či gerontometabolické kliniky. Pokud bude pokles covidových pacientů pokračovat, tato oddělení uzavřeme a po důkladném úklidu budou připravena pro běžný provoz. Ukončení covidového provozu také umožní návrat personálu, který posílil tyto jednotky, na původní pracoviště,“ uvedl ředitel FN HK prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c.

Návratu nemocnice k běžnému provozu pomáhá také zlepšení personální situace, která byla například začátkem roku mimořádně složitá kvůli velkému počtu v práci nepřítomných zaměstnanců, ať už kvůli nemocem, izolaci či karanténě spojené s COVID-19.

Fakultní nemocnice Hradec Králové i nadále zajišťuje ve svém Odběrovém centru FN HK provádění testů na COVID-19, počet testů však postupně klesá. Pokles zájmu o očkování eviduje také Očkovací centrum FN HK, které i nadále nabízí možnost aplikace vakcíny proti onemocnění COVID-19. Bližší informace k testování a očkování je možné najít ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…