FN Hradec Králové od 1. července rozšiířuje možnost návštěv hospitalizovaných pacientů

01.07.2020 9:15

Fakultní nemocnice Hradec Králové od středy 1. července 2020 rozšířila možnost návštěv hospitalizovaných pacientů.

FN Hradec Králové od 1. července rozšiířuje možnost návštěv hospitalizovaných pacientů
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Nemocnice v souvislosti s epidemií COVID-19 návštěvy pacientů zcela zakázala 10. března, od pondělí 25. května byly návštěvy možné pouze v čase 14:00 až 17:00 hodin, povolena byla také pouze maximálně jedné osoby k jednomu pacientovi denně a doba návštěvy byla omezena na 30 minut.

V souladu s pokyny Ministerstva zdravotnictví ČR jsou od 1. července návštěvy možné podle běžného návštěvního režimu na jednotlivých odděleních, v mimořádných případech může ošetřující lékař povolit návštěvy i mimo stanovenou dobu. Individuální režim platí pro návštěvy pacientů v paliativní péči a kritických stavech, jakož i pro návštěvy nemocných dětí.

Od 1. července je možná návštěva maximálně dvou osob k jednomu pacientovi ve stejném čase, v individuálních případech s ohledem na zdravotní stav může ošetřující lékař návštěvu nepovolit nebo ukončit. Návštěva při vstupu a odchodu z oddělení provede dezinfekci rukou a po celou dobu má nasazenou roušku. Při návštěvě na vícelůžkovém pokoji musí mít všechny osoby, tedy pacienti i návštěvy, nasazenou roušku. Před vstupem návštěvy na oddělení je návštěvě změřena teplota a personál zjistí, zda návštěva nemá příznaky COVID-19. 

 „I nadále platí naše výzva pro všechny návštěvníky, kteří by měli jakékoliv příznaky, které by mohly souviset s COVID-19, jako například zvýšenou teplotu či kašel, aby návštěvu nemocnice odložili. Je to z důvodu ochrany zdraví našich pacientů i zaměstnanců,“ uvedl ředitel FN HK prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…