FN Hradec Králové otevře v OC Atrium očkovací centrum bez nutnosti předchozí registrace

27.07.2021 13:04

Nové očkovací centrum, které umožní aplikaci vakcíny proti COVID-19 předem neregistrovaným zájemcům, začne od středy 28. července fungovat v Obchodním centru Atrium v Hradci Králové. Centrum bude v provozu v pracovních dnech od 13:00 do 18:00 hodin a zájemci o očkování ho naleznou v 1. patře obchodního centra.

FN Hradec Králové otevře v OC Atrium očkovací centrum bez nutnosti předchozí registrace
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Očkovací centrum umožní očkování zájemcům starším 16 let. Mladší a samoplátci, například cizinci, musí i nadále využívat možnosti registrace v některém ze stávajících očkovacích center v regionu. Centrum bude používat k očkování vakcínu společnosti Pfizer/Biontech.

„Věříme, že do centra dorazí ti zájemci, kteří dosud možnost očkování z různých důvodů nevyužili a centrum přispěje k vakcinaci dalších obyvatel regionu,“ uvedl ředitel FN HK prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c.

Kapacita centra je nyní kolem stovky podaných vakcín denně, kapacita a provozní doba může být upravena podle zájmu o očkování. Centrum provozuje Fakultní nemocnice Hradec Králové, na provozu centra spolupracuje také Krajský úřad Královéhradeckého kraje.

Fakultní nemocnice Hradec Králové i nadále zajišťuje provoz Očkovacího centra přímo v areálu FN HK, kam se lidé mohou objednávat prostřednictvím registrací. „V Očkovacím centru FN HK jsme od začátku ledna podali na 140.000 dávek vakcín proti COVID-19. Nové centrum v centru města jsme zřídili, abychom zjednodušili přístup k očkování dalším skupinám obyvatel,“ dodal profesor Palička.

Hradec Králové se stal dalším městem, kde očkovací místa bez nutnosti předchozí registrace vznikla, několik jich již funguje v Praze či například v Brně a Ostravě. Možnost očkování bez registrace nabízejí také další zdravotnická zařízení v Královéhradeckém kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…