FN Hradec Králové otevře v OC Atrium očkovací centrum bez nutnosti předchozí registrace

27.07.2021 13:04

Nové očkovací centrum, které umožní aplikaci vakcíny proti COVID-19 předem neregistrovaným zájemcům, začne od středy 28. července fungovat v Obchodním centru Atrium v Hradci Králové. Centrum bude v provozu v pracovních dnech od 13:00 do 18:00 hodin a zájemci o očkování ho naleznou v 1. patře obchodního centra.

FN Hradec Králové otevře v OC Atrium očkovací centrum bez nutnosti předchozí registrace
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Očkovací centrum umožní očkování zájemcům starším 16 let. Mladší a samoplátci, například cizinci, musí i nadále využívat možnosti registrace v některém ze stávajících očkovacích center v regionu. Centrum bude používat k očkování vakcínu společnosti Pfizer/Biontech.

„Věříme, že do centra dorazí ti zájemci, kteří dosud možnost očkování z různých důvodů nevyužili a centrum přispěje k vakcinaci dalších obyvatel regionu,“ uvedl ředitel FN HK prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c.

Kapacita centra je nyní kolem stovky podaných vakcín denně, kapacita a provozní doba může být upravena podle zájmu o očkování. Centrum provozuje Fakultní nemocnice Hradec Králové, na provozu centra spolupracuje také Krajský úřad Královéhradeckého kraje.

Fakultní nemocnice Hradec Králové i nadále zajišťuje provoz Očkovacího centra přímo v areálu FN HK, kam se lidé mohou objednávat prostřednictvím registrací. „V Očkovacím centru FN HK jsme od začátku ledna podali na 140.000 dávek vakcín proti COVID-19. Nové centrum v centru města jsme zřídili, abychom zjednodušili přístup k očkování dalším skupinám obyvatel,“ dodal profesor Palička.

Hradec Králové se stal dalším městem, kde očkovací místa bez nutnosti předchozí registrace vznikla, několik jich již funguje v Praze či například v Brně a Ostravě. Možnost očkování bez registrace nabízejí také další zdravotnická zařízení v Královéhradeckém kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…