FN Hradec Králové poděkovala dobrovolníkům za pomoc pacientům

20.01.2020 10:57

Vedení Fakultní nemocnice Hradec Králové na setkání poděkovalo dobrovolníkům, kteří pomáhají pacientům jednotlivých klinik a seznámilo je s plány na další rozvoj dobrovolnických aktivit v nemocnici. V nemocnici nyní působí více než desítka dobrovolníků, nemocnice stále hledá další zájemce o tuto aktivitu.

FN Hradec Králové poděkovala dobrovolníkům za pomoc pacientům
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Společným setkáním, které jsme uspořádali poprvé, jsme chtěli ocenit práci dobrovolníků, kteří jsou pro především dlouhodobě hospitalizované pacienty velmi důležití a poděkovat jim za jejich práci. Nyní dobrovolníci ve FN HK působí na několika klinikách, například na dětské a onkologické,“ uvedla náměstkyně pro ošetřovatelskou péči FN HK Mgr. Dana Vaňková. Nemocnice na náboru a přípravě dobrovolníků spolupracuje s Dobrovolnickým centrem Diecézní katolické charity Hradec Králové. Poděkování patří také pracovníkům charity za velmi dobrou dlouholetou spolupráci.

Dobrovolníkem se může stát zájemce starší 18 let, který má čistý trestní rejstřík a je ochoten bez nároku na honorář strávit s pacienty nemocnice jednu až dvě hodiny týdně.

Podle koordinátorky dobrovolníků ve Fakultní nemocnici Hradec Králové Mgr. Jany Scheinerové nemocnice nyní jedná s několika dalšími zájemci o dobrovolnictví, v nemocnici se také konají školení, kde jsou zaměstnanci blíže seznámeni s činností dobrovolníka na odděleních.

Dobrovolníci společně se zástupci nemocnice a charity hovořili o zkušenostech nejen z jednotlivých pracovišť nemocnice, ale i ze zahraničí.

„Spolupráce se zaměstnanci kliniky je skvělá, maminky jsou velmi vděčné za tu možnost setkání a předání zkušeností,“ uvedla například jedna z dobrovolnic z neziskové organizace Motýlek, která pomáhá maminkám předčasně narozených dětí na Dětské klinice FN HK.

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové funguje dobrovolnický program od roku 2005, celkem se do dobrovolnické činnost zapojilo více než 220 lidí.

V případě zájmu o dobrovolnictví ve FN HK je možné kontaktovat koordinátorku Mgr. Janu Scheinerovou na e-mailu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…