FN Hradec Králové upraví od 21. února provoz očkovacího centra

20.02.2022 13:20 | Tisková zpráva

Očkovací centrum COVID-19 Fakultní nemocnice Hradec Králové od pondělí 21. února 2022 upraví svou provozní dobu. Důvodem je výrazný pokles zájmu o očkování ze strany veřejnosti.

FN Hradec Králové upraví od 21. února provoz očkovacího centra
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Nnemocnici změna umožní snížit počet zaměstnanců, kteří se na očkování podílejí. Novinkou bude, že v provozní době očkovacího centra bude možné i očkování bez předchozí registrace. Do současné doby bylo v centru podáno více než 230.000 dávek vakcíny proti COVID-19.

„Zatímco na začátku ledna jsme v pracovních dnech podávali zhruba 600 dávek vakcíny proti COVID-19, nyní je zájem několikanásobně nižší a nadále zvolna klesá, nyní podáváme zhruba sto dávek vakcíny denně. Proto můžeme provoz centra optimalizovat, v nové provozní době počítáme i s vyhrazeným prostorem pro aplikaci nové vakcíny Nuvaxovid, která by měla být k dispozici v nejbližší době - pro zájemce, kteří dosud nebyli očkováni,“ uvedl vedoucí Očkovacího centra FN HK MUDr. Pavel Kosina.

Očkovací centrum FN HK bude v provozu v odpoledních hodinách v přízemí Pavilonu interních oborů FN HK (očkovací místo č. 1) každé pondělí a pátek od 15:30 do 19:30 hodin. Ve středu, čtvrtek a pátek bude zajištěno očkování v dopoledních hodinách na Pavilonu profesora Bašteckého (očkovací místo č. 2) v čase od 8:00 do 14:00 hodin. V úterý se budou i nadále v čase 14:00 až 19:00 hodin očkovat děti ve věku 5 až 11 let v budově Dětské kliniky FN HK (očkovací místo č. 3).

I nadále bude každý měsíc vypisován minimálně jeden víkendový termín na očkování. „Ačkoliv provoz očkovacího centra omezujeme, chceme zájemcům o očkování nabídnou možnost očkování v čase, který jim vyhovuje, ať se jedná o dopoledne, odpoledne či víkend. Podrobnější informace o provozní době najdou zájemci o očkování od pondělí na www.fnhk.cz, kde je i odkaz na rezervační systém,“ dodal Kosina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…