FN Olomouc: Luklův kardiologický den přivítal stovky špičkových odborníků z celé ČR

06.10.2018 15:49

S velkým ohlasem nejen odborné veřejnosti se jako každoročně setkala konference Luklův kardiologický den. Devátého ročníku největší vzdělávací akce na střední Moravě, který se uskutečnil v úterý 2. října 2018 v hotelu NH Collection Olomouc Congress, se zúčastnilo na 350 kardiologů z celé České republiky a 250 zdravotních sester.

FN Olomouc: Luklův kardiologický den přivítal stovky špičkových odborníků z celé ČR
Foto: fnol.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Olomouc - logo

Na konferenci, jíž pořádá I. interní klinika – kardiologická Fakultní nemocnice Olomouc ve spolupráci s Lékařskou fakultou Univerzity Palackého v Olomouci, Národním telemedicínským centrem, Českou lékařskou komorou a Českou asociací sester, byly představeny nejmodernější diagnostické a léčebné postupy, které díky špičkovým kardiologickým pracovištím vstupují do běžné klinické praxe.

„Jsou obory, které běží rychle dopředu, pak takové, jež stagnují, a další, které jsou pohlcovány jinými. Kardiologie patří bezpochyby k těm, které běží vpřed nejrychleji. Pacienty to posouvá ke zlepšení jejich stavu a je to smysluplné,“ řekl na úvod IX. Luklova dne ředitel Fakultní nemocnice Olomouc prof. MUDr. Roman Havlík, Ph.D.

Děkan spolupořádající Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci prof. MUDr. Milan Kolář, Ph.D. poděkoval přítomným kardiologům za jejich fantastickou práci ve prospěch pacientů a také za výchovu a vzdělávání budoucích lékařů. „Každý takový kongres přináší možnost se potkávat v přátelské atmosféře, což nenahradí žádná elektronická či jiná prezentace nebo telekonference,“ dodal profesor Kolář.

Letošní kardiologická konference měla tři klíčová témata, jejich společným jmenovatelem je využití moderních technologií ve prospěch pacienta. „A právě Fakultní nemocnice Olomouc je lídrem na tomto poli nejen v našem regionu,“ upozornil prof. MUDr. Miloš Táborský, CSc., FESC, FACC, MBA, přednosta I. interní kliniky – kardiologické FN Olomouc a předseda České kardiologické společnosti.

Nedílnou součástí konference byla opět její sesterská sekce, které se každoročně účastní na 250 sester. Jedním z vrcholů programu byla slavnostní přednáška prof. MUDr. Aleše Linharta, DrSc. na téma kardiomyopatie.  IX. Luklův kardiologický den nicméně začal tradičně již o den dříve, tedy v pondělí 1. října pacientským programem s přednáškami a akcí Pohybem ke zdraví pro vyznavače běhu a nordic walking.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…