FN Ostrava posílí šedesát pět nových zdravotníků

17.08.2022 10:49 | Tisková zpráva

Polovina z nich absolvovala Lékařskou fakultu Ostravské univerzity

FN Ostrava posílí šedesát pět nových zdravotníků
Foto: fno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Ostrava - logo

Kliniky, oddělení a ústavy Fakultní nemocnice Ostrava posílilo 65 čerstvých absolventů vysokých, vyšších odborných i středních zdravotnických škol. Je to o třetinu více než vloni. Polovina z nich absolvovala Lékařskou fakultu Ostravské univerzity. A nastoupily rovněž dvě stomatoložky z Ukrajiny. 

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí

Nejvíce z 28 čerstvě odpromovaných lékařů přichází na Interní a kardiologickou kliniku. Vybrala si ji také MUDr. Adéla Osuchowská. „Já jsem si vybrala fakultní nemocnici, protože bych se ráda věnovala postgraduálnímu studiu. Takže s touto vizí tam nastupuju.“ Naopak na Chirurgické klinice přivítají jen jednoho nového absolventa. „Vždycky jsem chtěl dělat chirurgický obor. Je to výzva a těším se na ni,“ uvedl krátce po promoci usměvavý MUDr. Ádám Varga s červeným diplomem v ruce. Oba zmínění absolventi ostravské medicíny budou zároveň od nového semestru na domovské fakultě přednášet. „Letos poprvé jsme spolu s vedením Fakultní nemocnice otevřeli program pro 4 absolventy, kteří se budou moci vedle své práce v nemocnici aktivně podílet na výuce mediků,“ vysvětlil děkan LF OU doc. MUDr. Rastislav Maďar, Ph.D.

Také v nelékařských oborech absolvovala téměř polovina z nově příchozích 37 zdravotníků Lékařskou fakultu v Ostravě. Jednoznačně převažuje obor všeobecná sestra (10 nově příchozích) a radiologický asistent (5 absolventů). Uplatnění našly i porodní asistentky, dětská sestra nebo zdravotní laborantky.

Všichni nově příchozí zaměstnanci mají svého mentora, který se jim věnuje, a zároveň ihned získávají zaměstnanecké bonusy, včetně možnosti ubytování i slevy na komerčním nájemném. „Věřím, že nastupující absolventi najdou v naší nemocnici nejen špičkově vybavená pracoviště, ale také přátelské prostředí, které je velmi důležité na startu profesní dráhy, a také jim umožní, pokud budou mít zájem, věnovat se nejen medicíně, ale také vědě. Velmi rád se s nimi zanedlouho sejdu, abych zjistil, jak první dny ve skutečné praxi vnímají,“ podotkl MUDr. Jiří Havrlant, MHA, ředitel nemocnice.

„Od 1. srpna jsme přijali rovněž dvě zubní lékařky z Ukrajiny, kterým již Ministerstvo zdravotnictví ČR uznalo odbornou praxi. Zatím byly přijaty na tříměsíční stáž s tím, že se budou zdokonalovat v jazyce, a pod přímým odborným vedením našich specialistů na Klinice ústní, čelistní a obličejové chirurgie i v odbornosti,“ dodala náměstkyně ředitele pro personální řízení Ing. Radka Naňáková, MBA, a doplnila, že jedna ukrajinská zdravotní sestra bude působit také na Oddělení pracovního a preventivního lékařství.

Ve FN Ostrava nyní pracuje 616 lékařů a 2 553 zdravotníků v nelékařských profesích. Volná místa jsou aktuálně zveřejňována ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…