FNUSA: Máme aktuálně celkem 38 pacientů s nemocí COVID-19

28.12.2021 12:33 | Tisková zpráva

Ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně máme aktuálně celkem 38 pacientů s nemocí COVID-19. Z toho je 6 na anesteziologicko resuscitační klinice na umělé plicní ventilaci (dva také na ECMO), na této klinice a na ortopedické JIP leží i 12 post covidových pacientů na umělé plicní ventilaci (tři také na ECMO). Všichni jsou ve velmi vážném stavu. Dalších 11 pacientů je na JIP, zbytek na standardních lůžkách, někteří na HFNO a kyslíku.

FNUSA: Máme aktuálně celkem 38 pacientů s nemocí COVID-19
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Pokud se jedná o očkování, největší zájem je stále o třetí dávky. Zatím jsme nezaznamenali nějaký výrazný zájem lidí 30+, převažují spíše padesátníci. Včera naši zdravotníci podali celkem 1052 dávek, z toho 413 v očkovacím centru přímo v nemocnici (pouze třetí dávky) a 639 v očkovacím centru pro neregistrované v Olympii (většina třetích dávek). Tam se jednalo o druhý nejvyšší počet v historii tohoto centra.

Hodně se ptáte na testování. Nápor během svátků byl opravdu velký, testovali jsme na Štědrý den i oba svátky vánoční. Otevřená byla pouze jedna ambulance – vzhledem ke svátkům a personální situaci, provoz byl omezen i v laboratoři. Nejvíce lidí přišlo právě na Štědrý den, měli jsme otevřeno do 12 hodin a otestovali jsme 108 lidí. Necelá stovka pak byla otestována 25. prosince, stejně tak přišlo téměř sto lidí 26. prosince. Dle sdělení našich zdravotníků byli lidé na Štědrý den příjemní a milí, naopak v oba svátky se našlo dost arogantních a slovně agresivních jedinců, kteří se například dožadovali otestování bez objednání.

Testujeme i celý tento týden, v průměru míváme cca 320 PCR testů denně, včera to například bylo 338. Dnešek je již plný, ale jinak jsou volné termíny (kromě soboty  1.ledna 2022, kdy už máme všechny rezervace plné) každý den až do neděle. Ubývá pozitivně testovaných lidí, zatímco zhruba před měsícem to byl každý 3. až 4. člověk, nyní je to každý 8. až 10. člověk.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …