FNUSA: Na mikulášské odběry s čerty přišlo padesát dárců

02.12.2020 14:21

Momentálně máme ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně celkem 88 pacientů s onemocněním COVID-19. Šest je na anesteziologicko resuscitační klinice na umělé plicní ventilaci, dva pacienti na umělé plicní ventilaci jsou na ortopedické JIP. Zdravotní stav všech je vážný.

FNUSA: Na mikulášské odběry s čerty přišlo padesát dárců
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Celkem tedy máme na umělé plicní ventilaci osm pacientů. 13 pacientů je na jednotkách intenzivní péče na dalších klinikách, zbylí na lůžkách s HFNO (vysokoprůtoková nosní oxygenoterapie), kyslíkem a standardních lůžkách. Pokud se jedná o počty nakaženého zdravotnického personálu – nemocných je 102 zdravotníků – 8 lékařů, 94 nelékařů.

Novinkou v našem Odběrovém centru COVID je ambulance pro testování pedagogů. Ti se mohou začít již dnes objednávat (ZDE), samotné testování začne tento pátek 4. prosince. Testování bude probíhat v čase 7:00 – 18:30 (tak jako u běžné veřejnosti), jsme schopni otestovat až 20 pedagogů za hodinu. Výsledky antigenních testů budou mít do 30 minut. S sebou musí mít potvrzení od zaměstnavatele.

A ještě jedna pozitivně veselá zpráva z našeho Odběrového centra Krevní banky, kde dnes probíhaly mikulášské odběry s čerty. Přišlo padesát dárců, kteří si kromě dobrého pocitu a občerstvení odnesli také dárky, vyrobené našimi dobrovolníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …