FNUSA: Nový ekonomický a provozní informační systém umožní efektivnější řízení a sledování nákladů

21.05.2015 15:18

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně (FNUSA) pořídila nový ekonomický a provozní informační systém, jehož základním principem je jednotná evidence všech dat, která vstupují do řídících procesů z pohledu řízení nákladovosti a řízení kvality.

FNUSA: Nový ekonomický a provozní informační systém umožní efektivnější řízení a sledování nákladů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nemocnice - ilustrační foto nemocnice

„V současné době jsou základní procesy správy rozpočtu, řízení nákladovosti, řízení nákladů a financí spravovány v 6ti různých systémech. Nový ekonomický a provozní informační systém tedy přináší sjednocení všech těchto agend nemocnice do vzájemně datově propojených aplikací zahrnující i výstupy pro management. Nový informační systém je jednotný a komplexní, v maximální možné míře omezí roztříštěnost informací a zruší komunikační můstky, které působí problémy“, sdělil ředitel nemocnice Martin Pavlík.

Nový systém přinese efektivitu

Hlavním přínosem nového systému je: efektivnější provoz, kvalitnější péče, snazší možnost získávání relevantních dat pro strategické řízení a manažerské výstupy dle požadavků lékařů a manažerů, sjednocení veškeré řídící agendy pod jednu databázi, dosažení on-line přístupu k jednotným informacím, efektivní pořizování a využívání investic, řízení efektivity bez omezení v režimu 24/7 z kteréhokoliv místa, využití dat několik let zpětně, apod. Součástí projektu bylo pořízení i odpovídajícího technického vybavení.

Cíle jsou jasné – sledování nákladovosti a zvýšení efektivity využívání zdrojů

„Projekt je primárně určen pro top management nemocnice, dále pak pro střední management, což jsou skupiny pracovníků odpovědné za chod, tedy i nákladovost a kvalitu péče v nemocnici“, uvádí Markéta Geierová z Ekonomického úseku FNUSA. Výstupy ze systému budou určeny také pro potřebu zřizovatele nemocnice - Ministerstvo zdravotnictví, které je povinno kontrolovat jak kvalitu péče ve zřizovaných organizacích, tak i její efektivitu a nákladovost.

Nový ekonomický a provozní informační systém podpoří efektivní využívání finančních prostředků, zejména získáváním dostupných informací ze všech pracovišť nemocnice v požadovaném čase a kvalitě.

Přehled projektu:
· Předpokládaný rozpočet: 20.000.000 Kč
· Skutečně vyčerpaná částka: 18.902.254,33 Kč
· Pořízen informační systém vč. potřebného hardwarového vybavení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…