FNUSA se zaměří na pacienty s COVID-19 v těžkém stavu

19.03.2020 12:46

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně a Nemocnice Na Homolce jsou dvěma nemocnicemi, které se zaměří na pacienty s onemocněním COVID-19 v těžkém stavu. Na Moravě tedy FNUSA a FN Brno vytvoří společný tým pro rozdělení ostatní jinak nezastupitelné zdravotnické péče v kraji.

FNUSA se zaměří na pacienty s COVID-19 v těžkém stavu
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně vyčlení v první fázi 30 intenzivních lůžek, připravených pro pacienty z celé Moravy, pozitivní na COVID-19, kteří budou potřebovat napojení na plicní ventilaci. Cílem této centralizace nemocných je zabezpečení adekvátní péče s co nejlepším výsledkem. „Zatím naštěstí takové pacienty na Moravě neregistrujeme, takže tento počet lůžek by měl být v první fázi dostačující. Intenzivní ventilovaná lůžka budou vyčleněna na anesteziologicko resuscitační klinice a jednotkách intenzivní péče na dalších našich klinikách,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Ing. Vlastimil Vajdák a dodal, že zatím nebude nutné přesouvat pacienty z těchto klinik do jiných nemocnic. „Taková situace ale může nastat, proto musíme mít předem domluveno, kde bude poskytována superspecializovaná péče. V případě velkého množství těžkých pacientů s COVID-19 určí Ministerstvo zdravotnictví ČR, do kterých nemocnic se budou přesouvat akutní pacienti s jinými onemocněními nebo úrazy.“

Fakultní nemocnice Brno bude i nadále dělat tzv. filtr. Znamená to, že pacientům udělá a vyhodnotí stěry, popřípadě je hospitalizuje na svém infekčním oddělení. Tento algoritmus se nemění.

Fakultní nemocnice u sv. Anny by měla tento týden také dostat z Ministerstva zdravotnictví ČR mnohem více ochranných pomůcek. Chybí především respirátory, stále rychleji ubývá i roušek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…