Fakulta stavební ČVUT nabídne zájemcům o studium požární experiment

17.11.2018 9:22

Středoškoláci si mohou letošní podzim vybrat hned ze dvou dnů, kdy navštíví Den otevřených dveří na Fakultě stavební ČVUT. V pátek i v sobotu 23. a 24. listopadu je pro ně od 9 do 14 hodin připraven program, kdy se seznámí se studijními programy, podmínkami přijímacího řízení i možnostmi přípravných kurzů.

Fakulta stavební ČVUT nabídne zájemcům o studium požární experiment
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

V areálu fakulty pak budou připraveny prezentace všech bakalářských studijních programů s řadou zajímavých ukázek. V sobotu od 14.00 hod. pak začne setkání absolventů. Po oba dva dny je pro návštěvníky připraven požární experiment.

„Na Den otevřených dveří k nám míří především studenti posledních dvou ročníků středních škol, ale rádi přivítáme i jejich mladší sourozence, spolužáky a rodiče. I proto jsme se letos rozhodli rozšířit Den otevřených dveří také na sobotu, abychom vyšli vstříc zájemcům o studium a jejich rodičům, které v týdnu neuvolní ze školy nebo ze zaměstnání. Zároveň jsme se sobotní termín rozhodli nabídnout našim absolventům jako možnost pro setkání se svými pedagogy a spolužáky,“ říká doc. Zuzana Pešková, proděkanka pro pedagogickou činnost na Fakultě stavební ČVUT.

Program nabízí bloky s informacemi o studiu a přijímacím řízení, kromě toho je pro studenty i jejich rodiče připravena další řada možností. Mohou navštívit některou z prezentací věnovanou představení studijních programů, podívat se do specializovaných laboratoří, seznámit se s unikátním architektonickým prostorem Ateliéru D, případně se zúčastnit komentované prohlídky fakultou. Celý program je připraven tak, aby návštěvníci získali přehled o studijním zaměření, jeho šíři, pracovním uplatnění a mohli si lépe vybrat, čemu by se chtěli při vysokoškolském studiu věnovat.

V sobotu bude od 14:00 hodin probíhat setkání absolventů fakulty. „Pro ně jsme nachystali sérii tematických přednášek, z nichž si mohou vybrat podle vlastních zájmů. Věříme, že také ocení možnost podívat se po svojí alma mater při komentované prohlídce, setkat se se svými spolužáky a pedagogy, probrat novinky v oboru,“ popisuje prof. Karel Kabele, proděkan pro vnější vztahy na Fakultě stavební ČVUT. Zajímavý a hravý program je zajištěn i pro děti.

Den otevřených dveří na Fakultě stavební ČVUT v Praze, Thákurova 7, Praha 6 – Dejvice, bude probíhat v pátek a v sobotu 23. a 24. listopadu od 9:00 hodin. Podrobnější informace jsou k dispozici ZDE.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií). Studuje na něm přes 18 000 studentů. Pro akademický rok 2018/19 nabízí ČVUT svým studentům 169 studijních programů a v rámci nich 480 studijních oborů. ČVUT vychovává odborníky v oblasti techniky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2018 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4500 světových univerzit, v oblasti „Civil and Structural Engineering" na 101. – 150. místě, v oblasti „Mechanical, Aeronautical and Manuf. Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti „Computer Science and Information Systems" na 201. – 250. místě, v oblasti „Electrical and Electronic Engineering“ na 201. – 250. místě. V oblasti „Mathematics“ na 251. – 300. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. – 200., v oblasti „Natural Sciences“ na 220. místě, v oblasti „Architecture/Built Environment“ na 151. – 200. místě, v oblasti „Engineering and Technology“ na 220. místě. V celkovém hodnocení university je ČVUT na 491. – 500. příčce v meziročním srovnání a je tak stále nejlepší tuzemskou technickou univerzitou. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…