Festival vína VOC Znojmo láká milovníky vína, folklóru a gastronomie

06.04.2015 10:51

Festival vína VOC Znojmo je svým sedmým ročníkem již tradiční květnovou akcí, která se koná v malebném vinařském městě Znojmě, jež je právem označováno za perlu jižní Moravy. Spolek VOC Znojmo, první apelační systém u nás, uvede na trh již sedmý ročník vín originální certifikace – a to právě na Festivalu vína VOC Znojmo, který se koná v pátek 8. května. Těšit se můžete na den plný skvělého vína, lahodné gastronomie a folklórní hudby. Pro jarní květnové dny si nemůžete vybrat lepší místo než právě Znojmo.

Festival vína VOC Znojmo láká milovníky vína, folklóru a gastronomie
Foto: Hans Štembera
Popisek: A pak si už jen připít

„Stejně jako v loňském roce, kdy festival přilákal téměř sedm tisíc návštěvníků z celé ČR, bude i letos připravena ochutnávka nově certifikovaných vín VOC Znojmo a návštěvníci tak mohou degustovat ta nejlepší a nejtypičtější vína Znojemska – vína odrůd Sauvignon, Ryzlink rýnský a Veltlínské zelené,“ říká předseda spolku VOC Znojmo František Koudela. Na která nově certifikovaná vína se budou moci návštěvníci těšit, bude jasno po zatřiďování vín 8. dubna.

Festival doplní ochutnávka regionální gastronomické speciality – Pohořelického kapra připraví přední znojemské hotely a restaurace na několik způsobů. Součástí festivalu bude ochutnávka potravin značky Klasa. A protože láska ke Znojemsku by neměla procházet jen žaludkem, nesmí chybět bohatý kulturní program s živou hudbou a tancem.

Hlavní program bude opět probíhat na Horním náměstí. A na co se v rámci programu mohou návštěvníci těšit? „Na festivalu vystoupí samozřejmě místní soubory, a to dětský folklórní soubor Dyjavánek a Cimbálová muzika Antonína Stehlíka. Přivítáme také folklórní soubory Salajka Dambořice a Cifra a Kalina nebo písničkáře Jaroslava Hutku. Španělské rytmy budou znít od skupiny Martin Bies & Flamenco Clan, energický etnošraml předvede Rataraj a bubenická show v rytmu samby v podání skupiny Tam Tam Batucada jistě nenechá nikoho chladným,“ zve na program festivalu František Koudela.

Letos ovšem program neprobíhá jen na Horním náměstí, ale festival se rozpíná i do sousedních ulic. „Program bude probíhat na dalších třech místech – a každé má své specifikum. Na Obrokové ulici, kde bude hrát cimbálová muzika Friška z Kyjova, budeme nalévat pouze sauvignony – a Obrokovou ulici tak symbolicky přejmenujeme na Sauvignonovou ulici. Podobně Václavské náměstí na den překřtíme na Veltlínské náměstí – tam nám k dobré sklence veltlínu bude hrát cimbálová muzika Burčáci z Uherského Hradiště. Cimbálová muzika Antonína Stehlíka a Denár obsadí Slepičí trh – tedy Ryzlinkový trh, neboť se zde budou podávat pouze vína odrůdy Ryzlink rýnský,“ láká na novinku letošního festivalu František Koudela.

Během festivalu lze navštívit Informační centrum VOC Znojmo ve Vlkově věži na ulici Kollárova ve Znojmě. Otevřen bude i ochoz věže s vyhlídkou. Připraveni jsou organizátoři festivalu také na rodiny s dětmi – malé ratolesti si budou moci hrát v dětském koutku.

Pro návštěvníky festivalu bude stejně jako v předešlých letech připravena soutěž o hodnotné ceny. Výherci se mohou těšit na vína VOC Znojmo, na předplatné časopisu Sommelier nebo na předplatné časopisu Wine & Degustation.

Vstup na festival je zdarma. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…