Finanční správa: Generální ředitelka jednala s prezidentem exekutorské komory

06.04.2019 14:57

Součinnost mezi soudními exekutory a Finanční správou byla hlavním tématem setkání generální ředitelky Finanční správy Tatjany Richterové a prezidenta Exekutorské komory České republiky Vladimíra Plášila.

Finanční správa: Generální ředitelka jednala s prezidentem exekutorské komory
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Zástupci obou institucí se na schůzce zabývali vyhodnocením dosavadní spolupráce, možností rozšíření přístupů do Centrální evidence exekucí, možností pořádat společné dražby majetku v exekuci nebo oblastí daňových exekucí a výměny dat. Podle Tatjany Richterové se shodli na potřebě prohloubení vzájemné spolupráce, která bude mít pozitivní dopad jak na činnost Exekutorské komory ČR tak i Finanční správy ČR.

Schůzka s prezidentem Exekutorské komory ČR navazuje na setkání Tatjany Richterové se zástupci Komory daňových poradců ČR v čele s prezidentkou Komory Petrou Pospíšilovou, která proběhla začátkem března. Hlavním tématem jednání byla především spolupráce mezi Komorou a Finanční správou v obecné rovině, ale i zhodnocení fungování Koordinačního výboru nebo společných akcí Komory i Finanční správy, jako je např. Česko-slovenské daňové fórum nebo odborné semináře ke speciálním tématům.

„Takové akce jsou velkým přínosem pro obě strany a budeme rádi, když od Komory daňových poradců získáme další zkušenosti z praxe, které využijeme pro dobře fungující daňový systém,“ řekla generální ředitelka Finanční správy Tatjana Richterová s tím, že chce aktivně spolupracovat i s dalšími institucemi a zahájit otevřenou komunikaci s médii i širokou veřejností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…