Finanční správa: Generální ředitelka jednala s prezidentem exekutorské komory

06.04.2019 14:57

Součinnost mezi soudními exekutory a Finanční správou byla hlavním tématem setkání generální ředitelky Finanční správy Tatjany Richterové a prezidenta Exekutorské komory České republiky Vladimíra Plášila.

Finanční správa: Generální ředitelka jednala s prezidentem exekutorské komory
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Zástupci obou institucí se na schůzce zabývali vyhodnocením dosavadní spolupráce, možností rozšíření přístupů do Centrální evidence exekucí, možností pořádat společné dražby majetku v exekuci nebo oblastí daňových exekucí a výměny dat. Podle Tatjany Richterové se shodli na potřebě prohloubení vzájemné spolupráce, která bude mít pozitivní dopad jak na činnost Exekutorské komory ČR tak i Finanční správy ČR.

Schůzka s prezidentem Exekutorské komory ČR navazuje na setkání Tatjany Richterové se zástupci Komory daňových poradců ČR v čele s prezidentkou Komory Petrou Pospíšilovou, která proběhla začátkem března. Hlavním tématem jednání byla především spolupráce mezi Komorou a Finanční správou v obecné rovině, ale i zhodnocení fungování Koordinačního výboru nebo společných akcí Komory i Finanční správy, jako je např. Česko-slovenské daňové fórum nebo odborné semináře ke speciálním tématům.

„Takové akce jsou velkým přínosem pro obě strany a budeme rádi, když od Komory daňových poradců získáme další zkušenosti z praxe, které využijeme pro dobře fungující daňový systém,“ řekla generální ředitelka Finanční správy Tatjana Richterová s tím, že chce aktivně spolupracovat i s dalšími institucemi a zahájit otevřenou komunikaci s médii i širokou veřejností.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…