Finanční správa: Nejvyšší správní soud zamítl kasační stížnost společnosti VINDARON PRO

25.10.2018 11:06

Nejvyšší správní soud dne 17. října 2018 potvrdil správnost postupu Finanční správy při udělování sankcí za nelegální provozování loterií a jiných podobných her prostřednictvím tzv. „kvízomatů“ v případě společnosti VINDARON PRO s.r.o. Jedná se o definitivní a zcela přelomové rozhodnutí správních soudů v této záležitosti, proti kterému již nejsou přípustné další opravné prostředky.

Finanční správa: Nejvyšší správní soud zamítl kasační stížnost společnosti VINDARON PRO
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

„Finanční správa se vždy snaží postupovat v souladu s aktuální legislativou a je dobře, že jsme v tomto směru s Nejvyšším správním soudem zajedno. Provozování nelegálních kvízomatů je stále diskutované téma, které je spojené s daňovými úniky a tím značnými škodami pro státní rozpočet,“ uvedl generální ředitel Finanční správy Martin Janeček.

V případě uvedeného vleklého sporu, o kterém rozhodovaly správní soudy, byla společnosti VINDARON PRO s.r.o. udělena sankce ve výši 9 750 000 Kč. Dle tehdy platného právního předpisu mohla být maximální možná výše pokuty 10 milionů korun. Historicky se jednalo o nejvyšší uloženou pokutu v hazardním průmyslu.

Orgány Finanční správy jako správní orgány kompetentní k výkonu státního dozoru nad loteriemi a jinými podobnými hrami (pozn. touto kompetencí disponovaly pouze do konce r. 2016) řešily problematiku nelegálního provozování technických zařízení (tzv. „kvízomatů“) již od roku 2013, kdy byly Specializovaným finančním úřadem v rámci celé České republiky intenzivně prováděny kontroly dotčených subjektů. Od roku 2014 pak Specializovaný finanční úřad vydal ve správním řízení množství již pravomocných rozhodnutí, jimiž mnoha subjektům udělil sankce v řádu desítek milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…