Finanční správa: Podání žádosti o kompenzační bonus OSVČ je jednoduché a rychlé

11.04.2020 8:53

Senát Parlamentu ČR schválil návrh zákona o kompenzačním bonusu pro osoby samostatně výdělečné činné. Tento návrh napomáhá zmírnit negativní dopady opatření na osoby samostatně výdělečně činné, jejichž činnost byla v důsledku koronaviru úplně či částečně utlumena.

Finanční správa: Podání žádosti o kompenzační bonus OSVČ je jednoduché a rychlé
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Veškeré podstatné informace ohledně možnosti získání kompenzačního bonusu vycházející ze znění návrhu schváleného Poslaneckou sněmovnou naleznete na webu Finanční správy.

Vzor žádosti o kompenzační bonus je dostupný na webu Finanční správy a rozcestníku Daňového portálu. „Žádost o bonus pro živnostníky je jednostránková, její vyplnění je záležitostí několika minut, a stejně jednoduše ji půjde i na finanční úřad odevzdat,“ dodala generální ředitelka Finanční správy Tatjana Richterová.

Vyplněnou žádost je možné podat na finančním úřadu, který je místně příslušný ke správě daně z příjmů fyzických osob konkrétní OSVČ. Žádosti jsou přijímány:

  • emailem,
  • datovou schránkou,
  • prostřednictvím Aplikace Elektronická podání pro finanční správu (EPO),
  • prostřednictvím poštovních služeb,
  • osobně v podatelnách finančních úřadů a ve sběrných boxech umístěných na územních pracovištích.

O zákonu rozhodl i Senát a k dokončení legislativního procesu by mělo podle předpokladu Ministerstva financí dojít nejpozději do 14. dubna. K samotnému přijímání žádostí a následnému vyplácení přímé podpory přistoupila Finanční správa neodkladně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…