Generál Bečvář pogratuloval afghánským pilotům k úspěšnému ukončení výcviku

10.04.2018 21:09

Za účasti náčelníka Generálního štábu Armády ČR armádního generála Josefa Bečváře, velitele vzdušných sil AČR generálmajora Jaromíra Šebesty a dalších hostů se v úterý 10. dubna v prostorách státního podniku Lom Praha s. p. na letišti Pardubice uskutečnilo slavnostní vyřazení afghánských pilotů.

Generál Bečvář pogratuloval afghánským pilotům k úspěšnému ukončení výcviku
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Úspěšní absolventi výcviku, který organizovala dceřiná společnost státního podniku Lom Praha Trade a.s. ve spolupráci s americkou firmou Raytheon a za podpory Spojených států amerických, převzali medaile a certifikáty.

„K prosazení míru a stability potřebuje vaše země silné a schopné ozbrojené síly, které zajistí bezpečnost občanů na celém území státu,“ promluvil generál Bečvář k afgánským letcům a dodal, že čeští vojáci pomáhají již řadu let příslušníkům Afghánské národní armády při výcviku a zvyšování schopností. Jedním z jejich úkolů je i monitoring příslušníků vrtulníkového letectva afghánských vzdušných sil.

Výcvik afghánských pilotů v České republice úspěšně pokračuje již třetím rokem a je významným příspěvkem našeho státu v boji proti terorismu, při budování samostatných afghánských vzdušných sil a posilování schopností Afghánské národní armády.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…