Generál Bečvář pogratuloval afghánským pilotům k úspěšnému ukončení výcviku

10.04.2018 21:09

Za účasti náčelníka Generálního štábu Armády ČR armádního generála Josefa Bečváře, velitele vzdušných sil AČR generálmajora Jaromíra Šebesty a dalších hostů se v úterý 10. dubna v prostorách státního podniku Lom Praha s. p. na letišti Pardubice uskutečnilo slavnostní vyřazení afghánských pilotů.

Generál Bečvář pogratuloval afghánským pilotům k úspěšnému ukončení výcviku
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Úspěšní absolventi výcviku, který organizovala dceřiná společnost státního podniku Lom Praha Trade a.s. ve spolupráci s americkou firmou Raytheon a za podpory Spojených států amerických, převzali medaile a certifikáty.

„K prosazení míru a stability potřebuje vaše země silné a schopné ozbrojené síly, které zajistí bezpečnost občanů na celém území státu,“ promluvil generál Bečvář k afgánským letcům a dodal, že čeští vojáci pomáhají již řadu let příslušníkům Afghánské národní armády při výcviku a zvyšování schopností. Jedním z jejich úkolů je i monitoring příslušníků vrtulníkového letectva afghánských vzdušných sil.

Výcvik afghánských pilotů v České republice úspěšně pokračuje již třetím rokem a je významným příspěvkem našeho státu v boji proti terorismu, při budování samostatných afghánských vzdušných sil a posilování schopností Afghánské národní armády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…