Generální ředitel ŘSD Jan Kroupa jednal s hejtmanem Michalem Haškem

29.04.2015 19:09

Generální ředitel ŘSD Jan Kroupa a ředitel Závodu Brno David Fiala se ve středu 29. dubna 2015 sešli s hejtmanem Michalem Haškem.

Generální ředitel ŘSD Jan Kroupa jednal s hejtmanem Michalem Haškem
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

„Jednali jsme o aktuálním stavu a výhledu významných dopravních staveb státu na území Jihomoravského kraje. Postupně jsme probírali komunikace D1, D2, R52 Brno-Vídeň, I/53 Pohořelice-Znojmo, silnice I/43 Brno-Svitavy, I/51 Hodonín obchvat, obchvaty Znojma a Břeclavi. Konzultovali jsme také postup přípravy nových Zásad územního rozvoje Jihomoravského kraje a harmonogram rozhodnuti krajského zastupitelstva o variantách významných dopravních koridorů,“ uvedl hejtman Michal Hašek

Na jednání, kterého se zúčastnil také náměstek hejtmana Zdeněk Pavlík a vedoucí odboru rozvoje dopravy Krajského úřadu JMK Rostislav Snovický, informoval generální ředitel Jan Kroupa, že letos bude zahájena stavba obchvatu Lechovic a druhá etapa obchvatu Znojma. „Na obchvatu Břeclavi byly v tomto měsíci zahájeny výkupy pozemků, budou prováděny letos rozsáhlé opravy silnice I/52 v úseku Rajhrad - Pohořelice, stejně jako na silnici I/53 Pohořelice – Znojmo. Dokončují se přípravné práce na úseku Velkého městského okruhu v Brně Žabovřeská, kde mají být v příštím roce zahájeny stavební práce. Co se týká rychlostní silnice R52 v úseku státní hranice – Mikulov, je zde předpoklad, že stavební práce začnou v roce 2017,“ řekl generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Zástupci ŘSD se dohodli s hejtmanem na pravidelných koordinačních schůzkách s náměstkem Zdeňkem Pavlíkem a vedoucím odboru rozvoje dopravy Rostislavem Snovickým. Na nich by se řešila například koordinace uzavírek při opravách jednotlivých komunikací. Hejtman také nabídl technickou a organizační pomoc při výkupu pozemků na připravovaných stavbách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…