Pokud se na stravovacích návycích lidí nic nezmění, bude zemědělství v příštích dekádách zodpovědné až za 52 procent všech skleníkových plynů, celých 70 % přitom připadá na živočišnou výrobu. Vyplývá to z nové studie, kterou dnes zveřejnila organizace Greenpeace.
Studie také tvrdí, že zvýšená spotřeba masa je za současnou světovou krizí lidského zdraví. Vysoká konzumace především červeného masa vede podle lékařů k rakovině, srdečním chorobám, obezitě a cukrovce - miliony lidí na světě by nemusely umírat předčasně, pokud by jejich jídelníček byl založen spíše na rostlinné stravě.
Jedním z důsledků průmyslového velkochovu zvířat je antimikrobiální rezistence - stav, kdy viry a bakterie získávají odolnost vůči antibiotikům. Světová zdravotnická organizace označila tento trend jako “globální ohrožení veřejného zdraví“. Masné výrobky jsou také významným zdrojem nebezpečných patogenů, které způsobují otravy jídlem.
Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva
A vy jste snad dokázali vyřešit problémy lidí, kteří mají sociální problémy?
Nemyslíte, že kdyby ano, tak tu není prostor proto, aby úspěch slavil váš bratr, který si z toho jak tvrdíte udělal byznys? Uvědomujete si, že je to tak vaše selhání?
Další články z rubriky
22:31 Celní správa: Pražští celníci zadrželi další padělky
Padělky luxusního textilního zboží v hodnotě téměř 350 000 korun zadrželi pracovníci pražského celn…
- 19:26 ČEZ: Růst investic, pokračující transformace a stabilní provoz
- 16:26 MHMP: Praha zrevitalizuje Petřínskou rozhlednu a její okolí
- 13:33 Hospodářská komora podporuje výzvu Eurochambres
- 10:34 DPP: Výměna původních dřevěných pražců v metru na trati C
- 7:33 ČSÚ: Umělou inteligenci používá třetina populace




