Pokud se na stravovacích návycích lidí nic nezmění, bude zemědělství v příštích dekádách zodpovědné až za 52 procent všech skleníkových plynů, celých 70 % přitom připadá na živočišnou výrobu. Vyplývá to z nové studie, kterou dnes zveřejnila organizace Greenpeace.
Studie také tvrdí, že zvýšená spotřeba masa je za současnou světovou krizí lidského zdraví. Vysoká konzumace především červeného masa vede podle lékařů k rakovině, srdečním chorobám, obezitě a cukrovce - miliony lidí na světě by nemusely umírat předčasně, pokud by jejich jídelníček byl založen spíše na rostlinné stravě.
Jedním z důsledků průmyslového velkochovu zvířat je antimikrobiální rezistence - stav, kdy viry a bakterie získávají odolnost vůči antibiotikům. Světová zdravotnická organizace označila tento trend jako “globální ohrožení veřejného zdraví“. Masné výrobky jsou také významným zdrojem nebezpečných patogenů, které způsobují otravy jídlem.
Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva
Máte pro svá tvrzení o zlodějích nějaké důkazy?
Tvrdíte - Fialova zlodějská banda. Kdo přesně a jaké proto máte důkazy? Netvrdím, že v ODS nedochází třeba ke korupci, ale v jaké straně u nás k ní nedochází?
Další články z rubriky
10:06 NKÚ: Digitalizace na Úřadu práce zvýšila komfort klientů, zaměstnancům práci neurychlila
Na přelomu let 2023 a 2024 byla spuštěna aplikace „Jenda“, která občanům umožnila podávat online žád…
- 7:33 FNUSA: Pomoc pro pacienty s vyšším BMI
- 20:16 Ombudsman: Podpis pod Bratislavskou deklarací
- 16:14 ÚOHS povolil fúzi v oblasti pražského realitního developmentu
- 11:14 Nadace ČEZ: Alej na severním Plzeňsku doplnilo 37 vysázených slivoní
- 7:16 AOPK ČR: Zákaz zábavní pyrotechniky ochrání přírodu v nejcennějších partiích Hrubého Jeseníku



