Pokud se na stravovacích návycích lidí nic nezmění, bude zemědělství v příštích dekádách zodpovědné až za 52 procent všech skleníkových plynů, celých 70 % přitom připadá na živočišnou výrobu. Vyplývá to z nové studie, kterou dnes zveřejnila organizace Greenpeace.
Studie také tvrdí, že zvýšená spotřeba masa je za současnou světovou krizí lidského zdraví. Vysoká konzumace především červeného masa vede podle lékařů k rakovině, srdečním chorobám, obezitě a cukrovce - miliony lidí na světě by nemusely umírat předčasně, pokud by jejich jídelníček byl založen spíše na rostlinné stravě.
Jedním z důsledků průmyslového velkochovu zvířat je antimikrobiální rezistence - stav, kdy viry a bakterie získávají odolnost vůči antibiotikům. Světová zdravotnická organizace označila tento trend jako “globální ohrožení veřejného zdraví“. Masné výrobky jsou také významným zdrojem nebezpečných patogenů, které způsobují otravy jídlem.
Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva
Chudoba
Dobrý den, nemyslíte, že nejde jen o menstruační potřeby? Že čím dál víc lidí nemá na mnohem víc věcí? Třeba jako zdravé potraviny, kojenecké věci, na kroužky, bydlení? Co s tím uděláte?
Další články z rubriky
16:26 Vězeňská služba: Memorandum o spolupráci se Státní veterinární správou
Generální ředitel Vězeňské služby ČR genmjr. Tomáš Hůlka a ústřední ředitel Státní veterinární správ…
- 13:33 MHMP: Praha představuje nejdůležitější data o inovacích
- 12:22 ČPZP: Preventivní vyšetření rakoviny prostaty zatím odhalilo 256 nádorů
- 10:34 HK ČR: Největší překážky podnikání v roce 2026
- 7:33 ÚOHS: 450 milionů eur na výrobu polovodičů pro společnost Onsemi
- 22:31 TA ČR: Nová pravidla pro výsledky výzkumu a vývoje




