GynCentrum: První babybox v ČR už zachránil 17 dětí

31.05.2012 17:56

K 20. výročí založení GynCentra a k 7. výročí otevření prvního babyboxu v ČR.

GynCentrum: První babybox v ČR už zachránil 17 dětí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Babybox

GynCentrum, spol. s  r. o., první nestátní zdravotnické zařízení v České republice, slaví 31. května 2012 kulatých 20 let své existence. Za tu dobu prošlo péčí GynCentra přes 340 000 klientů.

Velmi neoficiální setkání proběhne v Hloubětínském zámečku, Praha 9, Hloubětínská 3 ve čtvrtek 31. května od 16 hodin. Jaroslav Svěcený na housle, předseda Senátu Milan Štěch a další protagonisté „napříč politickým spektrem“, zpívá a na kytaru hraje Mirek Paleček, dívčí smyčcový kvartet, beatová kapela, rožnění v zahradě zámku…

V GynCentru se neposkytují jen komplexní gynekologické služby, ale dalším nejúspěšnějším a nejžádanějším oborem je plastická gynekologie a plastická-estetická chirurgie. I další činnosti jsou hojně využívány: interní ambulance, kardiologie, obezitologie, centrum preventivní péče, rehabilitace, mamologie  a ultrazvuková diagnostika včetně 4D.

Za 20 let činnosti podstoupilo operační zákrok téměř 36 000 pacientů. Žádný pacient nezemřel, komplikace se pohybují kolem 0,3 %.

Péči poskytuje a o spokojenost se stará přes 130 zaměstnanců a spolupracovníků.  GynCentrum sídlí v Hloubětínském zámečku v Praze 9, kde je nemocniční zázemí s třiceti lůžky, třemi operačními sály a jednotkou intenzivní péče.

Šetrnost zvolených diagnostických i léčebných postupů, vstřícnost personálu při návštěvách GynCentra, úspora času pacientů i maximální snaha respektovat jejich individuální potřeby – to jsou základní principy naší filozofie.

GynCentrum nepřetržitě udržuje v provozu první babybox v ČR, který byl otevřen 1. června 2005 ve spolupráci s Babybox pro odložené děti - Statim, o. s. a jeho zakladatelem a babydědkem Ludvíkem Hessem. Hloubětínský babybox za 7 let pomohl zachránit 17 dětí z celkového počtu 75 v celé České republice.

MUDr. Petr Pícha, primář a jednatel společnosti
GynCentrum, spol. s r. o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…