HK ČR: Premiér s sebou do Koreje veze početnou podnikatelskou delegaci

23.02.2015 15:49

Doprovodné podnikatelské mise do Korejské republiky, kterou vypravuje Hospodářská komora České republiky (HK ČR), se zúčastní nejen 40 českých firem, ale i 16 zástupců výzkumných a vzdělávacích institucí. Podnikatelé do Koreje doprovází předsedu vlády ČR Bohuslava Sobotku, a to v rámci jeho oficiální návštěvy.

HK ČR: Premiér s sebou do Koreje veze početnou podnikatelskou delegaci
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Korejská republika patří mezi země s vyspělou tržní ekonomikou a od roku 1996 je členskou zemí OECD. „Po překonání finanční asijské krize se Korejská republika zaměřuje na přímé zahraniční investice jako na jednu z priorit pro udržení konkurenceschopnosti ekonomiky a vysokého tempa hospodářského růstu. Podpora zahraničních investic je také součástí stávající vládní politiky a dalších makroekonomických cílů,“ říká před odletem prezident HK ČR Vladimír Dlouhý, který podnikatelskou misi vede. Za posledních 10 let se vyprofilovalo hned několik nosných oborů jihokorejské ekonomiky – výroba lodí, paměťových čipů, automobilů, železa a oceli či ropných derivátů. „Pro Českou republiku je Korea 4. největším mimoevropským obchodním partnerem a jedním z největších zahraničních investorů v české ekonomice. Současně s tím je navíc 4. největším investorem v ČR. Továrna na výrobu automobilů v Nošovicích – Hyundai Motor Company – je doposud historicky největší investicí jedné společnosti v ČR. Jsme přesvědčeni, že česko-korejské vztahy jsou vybudovány na pevných základech, a že díky oficiální návštěvě premiéra Bohuslava Sobotky, který s sebou veze početnou delegaci podnikatelů, dojde k jejich dalšímu prohloubení,“ dodává Dlouhý. 

Hlavním bodem programu mise je Podnikatelské fórum v Soulu, které organizuje HK ČR společně s Federací korejského průmyslu, a které zahájí premiér ČR a prezident HK ČR. Fórum nabídne specificky zacílené panely - Podnikatelský panel bude zaměřený na rozvoj vzájemných ekonomických vztahů a konkrétní jednání s korejskými partnery, Vědecko - výzkumný panel nabídne informace týkající se spolupráce v oblasti vědy, výzkumu a vzdělávání. Další bodem programu v Soulu je i návštěva místní Seoul National University.

Podnikatelé se ze Soulu přesunou do Busanu, 2. největšího města v Korejské republice. Zde bude realizováno pracovní setkání českých a busanských podnikatelů, a to ve spolupráci s Busanskou obchodní komorou. Prezident HK ČR Vladimír Dlouhý zde společně s delegací premiéra ČR Bohuslava Sobotky navštíví významné investory v ČR, firmy Hyundai, Nexen Tire a Doosan Industries. V plánu je i návštěva největšího korejského přístavu Busan Port Company a vědecko – výzkumného centra Jisa Science and Industrial Complex. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…