HK ČR: Prezidenta Miloše Zemana do Rakouska doprovodí podnikatelská delegace

02.04.2019 17:17

Prezident Hospodářské komory České republiky Vladimír Dlouhý povede 37člennou podnikatelskou delegaci na Rakousko-české podnikatelské fórum a obchodní jednání českých a rakouských firem, která zítra v odpoledních hodinách ve Vídni zahájí prezident České republiky Miloš Zeman a jeho protějšek Alexander Van der Bellen.

HK ČR: Prezidenta Miloše Zemana do Rakouska doprovodí podnikatelská delegace
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Rakousko-české podnikatelské fórum organizují Hospodářská komora České republiky ve spolupráci s Velvyslanectvím ČR v Rakousku a Hospodářskou komorou Rakouska. Na fóru vystoupí kromě obou prezidentů také šéfové hospodářských komor Vladimír Dlouhý a Harald Mahrer, dále také ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková a ministr dopravy Dan Ťok.

Českou podnikatelskou delegaci tvoří zástupci malých, středních i velkých firem působících v oblastech stavebnictví, potravinářství, strojírenství, bankovnictví, pojišťovnictví nebo kamionové dopravy. V delegaci budou zastoupené i firmy vyrábějící elektromotory nebo podnikatelé zabývající se průmyslovou automatizací či výrobou speciální železniční techniky.

Právě Rakousko je po Švýcarsku největším investorem do výstavby železnic v Evropě, ze všech infrastrukturních investic připadá na železniční dopravu dvě třetiny investic. S pomocí Evropské investiční banky investuje 500 milionů eur také do projektu příměstských vlaků. Mezi významné dopravní projekty patří rovněž výstavba protipovodňových zábran podél Dunaje.

Vzhledem k dynamickému rozvoji mezinárodních norem na trhu s motory a tlaku na zvyšování energetické efektivnosti skýtá obchodní příležitost i rostoucí poptávka po elektromotorech. Uspět mohou i firmy zabývající se výrobou montovaných staveb, vodních turbín nebo zdravotnické techniky.

Na dvoudenní podnikatelskou misi se mohla přihlásit krerákoliv tuzemská firma z jakéhokoliv odvětví nebo regionu. Mise navazuje na Česko-rakouské obchodní fórum, které v dubnu 2016 při příležitosti státní návštěvy bývalého rakouského prezidenta Heinze Fischera v ČR uspořádaly Hospodářská komora České republiky a Hospodářská komora Rakouska v pražském hotelu Hilton.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…