HK ČR: Vláda by měla v rozpočtu SFDI nalézt peníze na opravu silnic druhých a třetích tříd

26.08.2015 9:03

Hospodářská komora České republiky apeluje na vládu, aby v rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) na rok 2016 nalezla finanční prostředky na opravu silnic druhých a třetích tříd. HK ČR proto podporuje snažení hejtmanů, kteří budou dnes na jednání vlády usilovat o přidělení peněz z rozpočtu SFDI právě na opravu silnic nižších tříd.

HK ČR: Vláda by měla v rozpočtu SFDI nalézt peníze na opravu silnic druhých a třetích tříd
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„Z pozice zástupce českých podnikatelů považujeme zlepšování kvality dopravní infrastruktury u silnic druhé a třetí třídy za stejně důležité jako u dálnic či silnic prvních tříd. S krajskými komunikacemi se však v dnes projednávaném rozpočtu SFDI na rok 2016 nepočítá. Komora proto apeluje na to, aby vláda našla finance pro kraje, které by tak mohly pokračovat v investičních aktivitách, jež započaly v letošním roce, kdy jim ze SFDI bylo poskytnuto 4,4 miliardy korun,“ uvedl tajemník HK ČR Tomáš Vrbík.

HK ČR požaduje hledání účinnějšího a více propracovaného systému financování dopravní infrastruktury jako celku, a tedy i nalezení stabilního řešení financování krajských komunikací. „Jako nejschůdnější varianta se nabízí přehodnocení rozpočtového určení dálničních poplatků, silniční daně, mýtného i spotřební daně z minerálních olejů právě ve prospěch územních samospráv odpovědných za komunikace druhé a třetí třídy,“ dodává Vrbík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…