HK ČR apeluje na nově zvolené poslance

27.11.2013 20:28

Představenstvo Hospodářské komory České republiky (HK ČR) odsouhlasilo na svém dnešním zasedání záměr akcentovat iniciativu směrem k Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR, aby nově zvolení poslanci schválili zákonná opatření navržená vládou ČR v demisi a schválená Senátem.

HK ČR apeluje na nově zvolené poslance
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Vzhledem k tomu, že obsahem těchto zákonných opatření jsou důležité  změny s výrazným dopadem na podnikatelskou sféru, kromě jiného v oblasti daňové a veřejných zakázek, považuje HK ČR za vysoce důležité tato zákonná opatření přijmout, protože pokud by tak nebylo učiněno na první schůzi Sněmovny po jejím ustavení, pozbývají platnosti ex nunc.

Komora současně apeluje na poslance, aby včas schválili státní rozpočet na rok 2014 a zamezili tak vzniku rozpočtového provizoria, které by ohrozilo nejen čerpání evropských fondů, ale i domácí investice.

HK ČR je přesvědčena, že nově zvolení zákonodárci dolní komory prokážou svoji odpovědnost vůči voličům a občanům této země svým státoprávním chováním.

Hospodářská komora České republiky zastupuje podnikatelskou veřejnost na základě zákona č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR. Hlavním posláním Hospodářské komory ČR je vytvářet příležitosti pro podnikání, prosazovat a podporovat opatření, která přispívají k rozvoji podnikání v ČR a tím i k celkové ekonomické stabilitě státu. Hospodářská komora České republiky je povinným připomínkovým místem podnikatelské legislativy a chrání zájmy svých členů sdružujících se prostřednictvím sítě regionálních komor a začleněných živnostenských společenstev.  HK ČR sdružuje téměř 14 000 členů (fyzických i právnických osob podnikajících v ČR) organizovaných v 61 regionálních komorách a 86 oborových asociacích HK ČR. Více na www.komora.cz

reklama

autor: komora.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…