HK ČR otevírá českým podnikatelům dveře do Arménie

02.06.2012 17:00

Prezident Hospodářské komory České republiky Petr Kužel odletěl se svou delegací do Arménie.

HK ČR otevírá českým podnikatelům dveře do Arménie
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Předmětem návštěvy je především vybudování obchodních a hospodářských vztahů se zemí, která díky relativní stabilitě režimu nabízí českým podnikům transparentní hospodářské prostředí.

V rámci návštěvy Arménie se Petr Kužel, prezident HK ČR, setká mimo jiné i s prezidentem Jerevanské hospodářské komory a s několika ministry. V pondělí dne 4. června 2012 bude součástí programu arménské návštěvy prezidenta HK ČR i podepsání smlouvy o vzájemné spolupráci mezi oběma komorami. Tento kontrakt tak podpoří nejen vzájemné vztahy mezi Českou republikou a Arménií, ale i obchod.

„Hospodářská komora České republiky, nejsilnější zástupce podnikatelů v zemi, tak i nadále naplňuje to, co si předsevzala. Nejen že vypravujeme doprovodné podnikatelské mise do zahraničí, prostřednictvím kterých komora od začátku roku vyvezla do cizích zemí více jak 13O podnikatelů. Ale zároveň podporujeme i export, který zůstává nadále tahounem české ekonomiky,“ řekl Petr Kužel před odletem do Arménie.

Potenciál vzájemných obchodních a hospodářských vztahů bohužel doposud nebyl plně využit. Jedním z důvodů je i nízká aktivita českých subjektů. České zboží má ovšem v Arménii dobré jméno, a to zejména díky zkušenostem spotřebitelů se zbožím československým. V mnohých domácnostech je stále k vidění československé sklo, sanitární keramika, nábytek atp. Hospodářská komora České republiky proto věří, že podepsání smlouvy o vzájemné spolupráci s Jerevanskou hospodářskou komorou naplní nejen výše zmíněný potenciál, ale rovněž otevře českým podnikatelům dveře na další zahraniční trh.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…