HZS: Bilance bouřek z pohledu hasičů

14.06.2020 15:30

V souvislosti s výskytem silných a velmi silných bouřek s přívalovými srážkami nad územím ČR vyjížděli hasiči v odpoledních a nočních hodinách ke zvýšenému počtu technických zásahů. Nejčastěji odčerpávali vodu ze zatopených sklepů, domů nebo garáží a odstraňovali popadané stromy. Stromy padaly na silnice, elektrická vedení, ve Skalici u České Lípy spadl vzrostlý smrk na kostel sv. Anny.

HZS: Bilance bouřek z pohledu hasičů
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Celkem vyjeli hasiči od 12:00 hodin do půlnoci k 600 takovým událostem. Po půlnoci se již situace uklidnila. Nejvíc zásahů jsme zaznamenali v kraji Zlínském, Jihomoravském, Pardubickém, Středočeském a v hlavním městě.

Na Vysočině v okrese Třebíč zasahovali hasiči u případu vyvráceného stromu, který se zapřel o jiný a dále hrozil pádem na komunikaci. Jednotky zajistily místo události, ale vzhledem k nemožnosti ustavení výškové techniky bude strom odstraňován až za denního světla. Z preventivních důvodů bylo evakuováno 11 osob ze dvou domů, které jsou případným pádem stromu ohroženy – osoby mají zajištěno náhradní ubytování.

Na pomoc HZS Zlínského kraje byla nasazena těžká technika Záchranného hasičského útvaru Trenčín ze Slovenska. Bagr byl nasazen k odstraňování nánosů bahna a vyprošťování zapadlých automobilů.

Záchranný útvar HZS ČR je stále nasazen na odstraňování následků po přívalových deštích ve dnech 7. a 8. 6. 2020 v Olomouckém kraji. Jedná se především o čerpání vody z objektů, odstraňování překážek v korytech toků apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…